Don't Miss

De ce sa te feresti de dietele restrictive?

By on octombrie 22, 2014

Dietele restrictive sunt cele care impun un regim strict, bazat pe lipsa unor cantitati suficiente de nurienti si care, par a fi alegerea preferata a celor doritori de pierderea unor kilograme in plus. Totusi, alegerea unei astfel de cure de slabire este, de departe, o greseala foarte mare si un abuz asupra propriei sanatati.

Organismul are achizitionat in tesuturi, o cantitate de nutrienti, pe care sa o foloseasca atunci cand este privat de acestea. Prin dietele restrictive se urmareste exact acest lucru – consumarea acestor substante din propriile tesuturi si, implicit, pierderea unui strat considerabil de grasime. Prima problema apare atunci cand organismul isi termina substantele, riscandu-se, astfel, aparitia unei anemii – caz des intalnit, in special la persoanele in crestere care doresc sa slabeasca.

Anemiile sunt boli care cauzeaza o functionare incorecta a organelor, lesinuri, ameteli, slabiciune si depresie. Carentele de nutrienti, precum cea de calciu, pot produce erodari ale oaselor sau a tesuturilor, culminand, intr-un final, cu boli foarte grave, precum osteoporoza.

Un procent de 95% dintre cei care aleg sa slabeasca folosind o dieta restrictiva, pune la loc kilogramele pierdute, si altele in plus, imediat dupa ce au incetat regimul. Acest fapt se intampla deoarece organismul, pentru a se feri, pe viitor, sa treaca prin lipsurile cauzate de o astfel de dieta, acumuleaza, acum, o cantitate mult mai mare de nutrienti, in tesuturile adipoase.

Cea mai buna metoda sa slabesti este sa apelezi la sfatul unui nutritionist, care, prin pregatirea sa, este capabil sa ofere sfaturi in ceea ce priveste cantitatea zilnica necesara de nutrienti, astfel incat, prin urmarea lor, sa se ajunga la rezultatul dorit. Alaturand exercitii fizice si mentinand o rutina, se poate ajunge la pierderea catorva zeci de kilograme intr-un timp scurt si intr-un mod sanatos, fara a intampina nici un fel de risc.

About Diana Sandu