Don't Miss

De ce iubim Clujul?

By on februarie 23, 2017
Cluj

Cluj-Napoca un oras situat in Transilvania intre Mutii Apuseni si Podisul Somesean si Campia Transilvaniei fiind strabatut de raurile: Somesul Mic, Nadas. Acest oras este incojurat in totalitata de natura, de o frumusete extradionara, fiind acoperit de paduri, de ierburi.

Datorita vegetatiei bogate, locuitorii zonei si turisti care aleg sa viziteze Clujul se bucura de un aer proaspat si curat. Locuitorii zonei sunt de nationalitati diferite si cel mai mult predomina comunitatea maghiara si datorita acestui fapt, Cluj Napoca este centrul comunitatii maghiare in Romania. Ei si-au infiintat Biserici, muzee, teatre, opere, si chiar episcopii. Locuitori maghiari sunt foarte renumiti pentru mancarea lor specifica, avand o bucatarie foarte diversificata, felul lor principal de care multi se bucura este gulasul.

Daca turisti aleg sa viziteze Clujul, cazarea se face foarte simplu si usor datorita internetului. Tot ce trebuie facut este sa caute online ce tip de cazare cauta, de exemplu sa caute cazare in hoteluri din Cluj. Datorita internetului, turistul este scapat de taxe si comisioanele pe care agentiile de turism din Romania il au, economiseste timp adica nu mai sta sa caute din agentie in agentie cea mai buna cazare la cele mai bune preturi, etc.

Cluj Napoca este si un centru mare univesitar si datorita acestui fapt, multi viitori studenti din colturile Romaniei aleg acest oras, pentru a avea parte de un invatamant de calitate. In acest oras, universitatile au profiluri cat mai variate pentru ca fiecare student sa isi faca specializarea dorita, la un nivel de invatamant foarte ridicat datorita profesorilor care isi dau toata silinta ca studenti sa invete tot ce este bun si sa le fie util in viata.

Obiectivele turistice care pot fi vizitate in acest oras sunt multe si diversificate: Vechiul Palat al Telefoanelor, Turnul Cizmarilor, Casa Basta, Casa Daianu, Piata Avram Iancu, Piata Baba Novac, Piata Muzeului, Piata Stefan cel Mare, Muzeul de Mineralogie, Parcul Ion Luca Caragiale, Podul Decebal, si Teatrul Florin Piersic pentru a vizita opere teatreale de bun gust. Cu alte cuvinte, Cluj Napoca este un oras cu enorm de multe obiective de vizitat, plin de istorie, centru universitar pentru studenti care vor invatamant de calitate, etc.

About Diana Sandu