Don't Miss

Curatarea tenului – Ce gresim?

By on august 14, 2015
ten curat

Masti

Nu folosi masca pentru ten de mai mult de 3 ori pe saptamana! Fie ca este pentru curatare, fie pentru tenuri uscate sau grase, o masca nu trebuie folosita decat o data pe saptamana, preferabil dupa o baie fierbinte sau dupa 20 de minute de stat deasupra aburului, pentru ca porii deschisi sa nu fie vatamati.

Creme

Nu este indicat sa acoperi fata cu multe creme de protectie, creme hidratante si diverse lotiuni; o singura crema aplicata sub stratul de fond de ten este de ajuns pentru a proteja pielea, fara s-o lasi fara oxigen.

Demachiant

Acest produs de curatare se foloseste doar dimineata si seara, excesul sau provocand deshidratarea pielii.

Crema solara

Nu trebuie folosita numai vara, ci si atunci cand este o zi insorita de toamna, primavara, ba chiar si de iarna, pentru ca razele UV sunt nocive in fiecare anotimp si absorb apa din piele, lasand-o uscata si ridata.

Farduri peste noapte

“A uita” sa te demachiezi seara nu este acceptabil decat in cazuri extreme. Este un prost obicei care duce, in timp, la cojirea tenului si imbatranirea inainte de termen.

In concluzie, nu uita sa iti cureti tenul in fiecare zi, sa aplici cat mai putine produse de machiaj si sa nu uiti de regula de aur: nu iti retusa machiajul in public – este de prost gust!

About Diana Sandu