Don't Miss

Cum trebuie sa fie o saltea confortabila?

By on decembrie 28, 2016
saltea

Alegerea unei saltele ortopedice poate fi un proces destul de greu pentru oricare dintre noi, insa atunci cand trebuie sa alegem o saltea ortopedica potrivita pentru o persoana in varsta trebuie o atentie deosebita. Este confirmat faptul ca varstnicii au tulburari ale somnului. Doua dintre cauze sunt reprezentate de durerile de spate si cele musculare. Aceste dureri se pot mari in intensitate si din cauza unei saltele nepotrivite.

Pentru ca o saltea sa fie confortabila, aceasta trebuie sa se muleze pe forma corpului, sa-l sustina si sa elimine punctele tensionate cum ar fi cele din zona cervicala. Pentru un plus de confort in zona de contact, este bine ca salteaua sa aiba o husa catifelata, de preferat din bumbac.

Saltele corespunzatoare pentru varstnici sunt cele cu memorie, in primul rand datorita faptului ca acestea iau forma corpului si permit un somn relaxant indiferent de pozitia corpului si pentru ca stratul de spuma din partea superioara pastreaza o temperatura usor ridicata, ceea ce conduce la relaxare musculara.

In alegerea saltelei ideale pentru persoanele in varsta trebuie, de asemenea, sa tineti cont de inaltimea acesteia. In general, persoanele in varsta au dureri la modificarea pozitiei, iar o saltea inalta ar putea ingreuna urcarea sau coborarea din pat.

About Diana Sandu