Don't Miss

Cum te poate ajuta cafeaua sa slabesti

By on iunie 28, 2018
Espressor manual Smeg

Tocmai ce ti-ai achizitionat un espressor, fie la munca, fie la birou? Te bucuri, in general, ca vei avea ocazia de a iti incepe ziua bucurandu-te de acel “shot” de energie.

Ca multi oameni, poate doresti sa renunti la cateva kilograme cat mai repede posibil. Multi nutriotinisti sugereaza urmatorul lucru: cafeaua este de ajutor in orice dieta si mai ales inainte de efort fizic, dandu-ti acea energie necesara pentru a alerga zece kilometric sau pentru a te antrena la bicicleta stationara. Intr-adevar, cafeina te poate ajuta sa pierzi putin din greutate si chiar poate impedica cresterea in greutate, dar nu te poate ajuta sa pierzi o greutate semnificativa ori sa mentii permanent noua greutate dorita. Cu toate acestea, consumul de cafea combinat cu o dieta sanatoasa si cu exercitii fizice te poate ajuta sa slabesti.

Consuma cafea in mod sensibil

Este indicat sa bei cafea in cantitati sanatoase. O cantitate potrivita de cafea iti suprima temporar apetitul si sa stimuleaza o ardere minima a caloriilor. In schimb, consumul excesiv de cafea poate duce la cresterea nivelului de stres si de insomnie, ambele putand duce la supraalimentare, cu timpul. O cana de cafea sau maxim doua pe zi sunt indeajuns pentru a te ajuta in acest proces.

In total, este indicat sa nu consumi mai mult de 400 de miligrame de cofeina pe zi. Acestea sunt echivalentul a aproximativ 4 cesti de cafea, 10 doze de cola, sau doua doze de bauturi energizante.

Aminteste-ti ca, daca vrei sa slabesti, cel mai indicat este sa consumi cafea simpla. O ceasca de cafea neagra are doar doua calorii si nu contine grasimi. Bauturile cum ar fi cele energizante si mai ales frappe-urile au un continut ridicat de calorii, implicit grasimi.

Daca vrei sa consume mai multe cesti, fa o pauza intre ele

Daca doresti sa bei cafea facuta la espressorul pe care l-ai achizitionat si in acelasi timp sa pierzi din greutate, este bine sa faci o pauza intre aceste cafele.

Nu numai ca acest lucru iti poate da un impuls suplimentar la locul de munca sau inainte de a incepe sa faci exercitiile fizice, dar poate, de asemenea, si sa suprime poftele alimentare. De exemplu, daca poti bea in siguranta cam 4 cesti de cafea pe zi, poti alege sa consumi una dimineata, proaspat facuta la espressor, una la pranz, una la mijlocul dupa-amiezii si ultima seara, dupa ce te-ai intors de la birou.

About Diana Sandu