Don't Miss

Cum te asiguri ca mobila de birou pe care o achizitionezi este perfecta?

By on septembrie 17, 2015
mobila de birou

Cei care lucreaza zi de zi in fata unui birou au nevoie de toate conditiile pentru a-si putea face treaba asa cum trebuie. Una dintre principalele conditii este un birou de buna calitate. Ce inseamna un birou de buna calitate? Fiecare poate sa il perceapa cum doreste insa de regula, este vorba despre un birou rezistent, cu spatii pentru documente, cu un scaun foarte confortabil si cu o pozitie cat mai buna in raport cu geamul.

De asemenea, un birou de buna calitate poate sa insemne un bilou personalizat. S-ar putea sa ai nevoie de anumite spatii pentru activitatile specifice tie, lucu pe care nu il poti gasi la birourile din comert. In aceste conditii, singura solutie este sa comanzi mobila birou construita in functie de fiecare nevoie pe care o ai.

Nu este suficient sa comanzi mobilierul insa si de multe ori nu este suficient sa ai piesele perfecte. Exista mult mai multe detalii necesare pentru a transforma cateva bucati de material imbinate in piese de mobilier in adevarate surse de inspiratie.

Asigura spatiu suficient, pentru a putea gandi intr-un mod aerisit

Este o certitudine faptul ca biroul nu trebuie sa fie intr-o camera mica si inghesuita. Daca iti doresti inspiratie si pofta de munca, aceasta piesa de mobilier trebuie sa fie prezenta intr-o camera mare, aerisita si plina de lumina naturala. Este adevarat, nu vei avea nevoie de 50 de metri patrati doar pentru un birou, insa este bine sa te asiguri ca ai macar 15-20 de metri patrati la dispozitie pentru a te simti cat se poate de liber. Daca nu ai de ales iar camera in care urmeaza sa iti pui biroul este mai mica, apeleaza la trucul cu oglinzi si incearca sa o lasi mai moale cu restul pieselor de mobilier.

Asigura o lumina naturala!

Lumina poate sa fie responsabila de buna dispozitie si de puterea de concentrare. Daca iti doresti sa fii eficient la locul de munca, atunci ai nevoie de lumina naturala. Aceasta nu trebuie sa cada perpendicular pe monitorul calculatorului si trebuie sa aiba o pozitie laterala. Pentru a determina pozitia, poti sa folosesti urmatoarea regula: intotdeauna lumina trebuie sa vina din directia opusa mainii cu care obisnuiesti sa lucrezi. Astfel, daca esti stangaci, lumina trebuie sa vina din dreapta. Daca esti dreptaci, evident, din partea opusa.

Nu neglija scaunul!

L-am lasat la urma, insa cel mai probabil este cel mai important. Scaunul de birou trebuie sa fie cat mai confortabil in asa fel incat sa nu genereze dureri de spate si de articulatii. Un scaun de birou perfect trebuie sa fie ergonomic, sa poata fi reglat atat pe inaltime, cat si in alte directii, sa fie prevazut cu roti si sa fie realizat din materiale rezistente, de buna calitate.

Chiar daca investesti ceva mai multi bani la inceput pentru a putea obtine biroul perfect, pe termen lung acest efort merita toti banii.

 

About Diana Sandu