Cum se instaleaza un sistem de incalzire in pardoseala
Un sistem de incalzire in pardoseala este accesibil, performant si puteti beneficia de un montaj rapid si consiliere gratuita din partea unor specialisti. Indiferent de tipul si utilizarea spatiului care se doreste dotat cu acesta instalatie, incalzirea in pardoseala se monteaza in cativa pasi simpli care garanteaza succesul lucrarii si confortul ulterior al utilizatorilor.
Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestui sistem este ca se poate utiliza atat in renovari, cat si pentru constructii noi. In renovari, pentru reducerea cheltuielilor si micsorarea timpului de executie, incalzirea in pardoseala se poate monta chiar deasupra vechii pardoseli, adaugand apoi straturile noi de finisaj.
Indiferent de tipul lucrarii, detaliile instalarii acestui tip de incalzire sunt aceleasi. Primul strat care se monteaza pe planseu sau deasupra vechii pardoseli, daca este vorba de o renovare, este termoizolatia. Acesta limiteaza transferul de caldura catre elementele structurii si reorienteaza fluxul termic in sus, catre pardoseala.
Peste termoizolatie se monteaza cablurile conductoare care distribuie caldura in incapere. Desi exista doua tipuri de sisteme de incalzire in pardoseala, cu apa si pe baza de electricitate, incalzirea electrica in pardoseala este net superioara celeilalte, imbinand consumul redus de resurse cu siguranta si confortul optim.
Cablurile conductoare se monteaza incepand de pe perimetrul incaperii si se vor concentra in zonele in care exista pierderi de caldura, cum ar fi in fata ferestrelor si usilor, pastrand o distributie obisnuita in rest. Pentru a genera caldura este suficient ca ele sa fie conectate la orice sursa de electricitate. Pentru a finisa suprafata, peste cablurile conductoare se toarna o sapa de ciment. In practica testele au determinat ca sapa are rolul atat de a asigura o suprafata plana pentru montarea pardoselii, dar si de a functiona ca masa termica, preluand caldura de la conductori si eliberand-o apoi in incapere.
Capacitatea conductoare a sapei de ciment este mare, ea putand chiar stoca din caldura si ajuta la economisirea de energie. Stratul final al alcatuirii este desigur pardoseala. Aici posibilitatile sunt practic infinite deoarece incalzirea in pardoseala lucreaza foarte bine cu toate tipurile de materiale pentru podele. Fie ca se doresc montate parchet, dusumele, suprafete ceramice sau din piatra naturala, incalzirea electrica in pardoseala permite realizarea oricarui tip de amenajari, cu orice fel de materiale. In plus, ea elibereaza spatiul de obiecte precum radiatoare si permite mobilarea libera a spatiului pentru sporirea confortului estetic si functional.
Alegand incalzire electrica in pardoseala de calitate, aveti garantia ca veti economisi timp, bani si efort si veti finaliza cu succes toate proiectele de renovari sau amenajari.
0 comments