Don't Miss

Cum sa va mentineti tensiunea arteriala sub control in timpul vacantei?

By on februarie 23, 2018
Hipertensiune

Gestionarea tensiunii arteriale poate fi dificila, in special in timpul sarbatorilor si lunilor de iarna. O schimbare a vizitelor de rutina, a meniurilor de vacanta si a ingrijorarilor financiare poate conspira toate eforturile depuse pentru a mentine conditiile cronice, precum hipertensiunea arteriala, sub control.

Daca sunteti unul dintre milioanele de adulti cu hipertensiune arteriala, este vital sa va mentineti stabilitatea tensiunii arteriale. Modificarile drastice va pot pune in pericolul unui atac de cord sau unui accident vascular cerebral.

Iata trei modalitati de a controla tensiunea arteriala pe parcursul sezonului de vacanta

Fii atent la substante decongestionante

Decongestionantii se gasesc in numeroase medicamente de gat si gripa, dar au unele efecte secundare nocive. Acestea pot creste tensiunea arteriala si pot scadea eficacitatea unor medicamente prescrise pentru tensiune arteriala. Cel mai bine este sa le folositi pentru cea mai scurta durata posibila si sa evitati hipertensiunea severa sau necontrolata. Luati in considerare terapii alternative, cum ar fi salina nazala, corticosteroizi intranazali sau antihistaminice, dupa caz.

Urmariti actiunea medicamentelor

Lunile de iarna tind sa aduca o crestere atat a atacurilor de cord cat si a accidentelor vasculare cerebrale. Potrivit cercetarilor din Journal of the American Heart Association, o crestere de 4,2% a deceselor legate de inima apare in spitale de la 25 decembrie pana la 7 ianuarie.

„Factori cum ar fi vremea rece, stresul si dezechilibrul dietei pot contribui la un lant de evenimente care conduc la mai multa stres in inima in timpul lunilor de iarna, declansand un atac de cord sau alt eveniment cardiac „, spune Jorge Plutzky, director de cardiologie preventiva.

Este vital sa urmariti medicamentele si sa le luati conform recomandarilor medicului pentru a reduce sansele de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Mentinerea obiceiurilor alimentare sanatoase

Sarbatorile pot avea o influenta proasta asupra obiceiurilor alimentare sanatoase. Cu toate acestea, este important sa ramaneti activ in aceste vremuri si sa continuati sa mancati sanatos. In timp ce va bucurati de sarbatori si vacanta cu familia, fiti constienti de cantitatea de sodiu adesea gasita in alimentele sezoniere cum ar fi painea, branzeturile si preparatele din carne, care pot creste tensiunea arteriala. Nu trebuie sa va simtiti ca nu va puteti rasfata putin, dar asigurati-va ca includeti si mese sanatoase pe langa aceste rasfaturi.

Starea activa in timpul calatoriei poate fi o provocare, de asemenea. Incercati sa aduceti cu dvs. un echipament de exercitii simplu, cum ar fi doua gantere usoare sau un stepper. Luati in considerare mersul spre obiectivele turistice sau restaurantele din apropiere sau gasirea unui parc local pentru plimbari.

About Diana Sandu