Don't Miss

Cum sa scapi de tantarii din casa si sa opresti mancarimile provocate de ei

By on decembrie 30, 2014
muscatura-de-tantari

Se spune ca nu poti avea totul in viata ta. Asa ca odata cu venirea caldurii si a verii, isi fac astfel aparitia unele dintre cele enervante, iritante si periculoase, insectele. In capul listei, este o insecta aparent fragila, dar care este de fapt, foarte agresiva – tantarul. La tropice, tantarul este bine cunoscut pentru rolul sau in transmiterea malariei.

Mancarimile de la muscatura tantarilor este insotita de riscul de a contracta virusul West Nile. Tantarii sunt de asemenea cunoscuti pentru ca raspandesc febra galbena, febra de mlastina si encefalita. Toate acestea sunt motivul pentru care vei dori sa te protejezi pe tine si familia ta, si de a scapa de aceste insecte.

In primul rand, este important sa retineti ca, in ciuda a ceea ce de multe ori promit ca sunt remedii rapide, nu este usor sa scapati de tantari, in si din jurul casei dumneavoastra. Acestea fiind spuse, exista unele lucruri pe care le puteti face pentru a minimaliza riscul reprezentat de acestia, pentru tine.

Unul dintre lucrurile pe care le puteti face este, de a va asigura ca nu este nici un loc cu apa permanent, aproape de casa ta. Orice astfel de loc cu apa cum sunt: piscinele sau bazinele de apa sau vasele unde colectati apa de ploaie, sunt ca un magnet pentru tantari cu intentia de a se reproduce. Nu numai ca trebuie sa golesti apa, dar scoate-le din locurile unde s-ar putea colecta apa de ploaie, si astfel sa se umple din nou. Daca trebuie sa le lasati afara, intoarce recipientele cu susul in jos, astfel incat sa nu se poata colecta apa.

Un alt factor cheie este de a va asigura ca nu aveti nici o iarba inalta sau arbusti pe langa casa dumneavoastra. Tantari se pot ascunde in iarba prea mare si arbusti, numai gata sa iasa, si de a se napusti asupra victimelor increzatoare. Inlocuiti arbustii si folositi in locul lor plante, cum ar fi: rozmarin, galbenelele, si altele, ca sa respinga tantarii.

In cazul in care arbustul este deja infestat cu tantari, aveti posibilitatea sa utilizaţi substante chimice, cum ar fi DEET (n-dietil-meta-toluamida), pentru a ucide tantarii si larvele lor. Efectele DEET pot persista timp de aproximativ doua saptamani, dupa care, daca este nevoie, se poate pulveriza compusul din nou.

Atunci cand sunt in aer liber, utilizati agent de respingere a tantarilor aplicate direct pe piele. Cel mai bun agent de respingere este, de obicei, definit de cantitatea de DEET pe care o are (mai mare cu atat mai bine) in creme, spray, etc, desi ar trebui sa fii precaut atunci cand se utilizeaza agentul de respingere.

Dar, in ciuda tuturor actiunilor tale, tot s-ar putea fi inca muscat de tantari. Ce puteti faceti pentru a tempera mancarimea? Foarte simplu. Spalati imediat zona cu apa si sapun, astfel incat sa puteti scapa de bacterii. Acest lucru va impiedica, de asemenea mancarimea si scarpinarea in zona. In cazul in care se produce o mancarime accentuata in zona, atunci puteti utiliza un medicament anti-mancarime, care poate fi cumparat de la orice farmacie.

Daca totusi nu doriti sa utilizati medicamente, exista unele remedii pe care le poti incerca acasa . De exemplu, se aplica o pasta pe zona afectata cu un amestec de bicarbonat de sodiu si apa. Puteti folosi, de asemenea, otet, suc de lamaie sau apa de gura pe o bucata mica de vata sau tifon aplicata pe zona unde s-a produs muscatura de tantar.

About Diana Sandu