Cum sa ne ferim de incertitudini – III
2. Luati in considerare calea lor
Membrul familiei cu care am avut aceasta interactiune si-a petrecut o mare parte din viata inconjurat de frica – de fapt, frica dicteaza majoritatea deciziilor si actiunilor ei.
De asemenea, este apriga protectie a familiei sale, asa ca va face deseori sugestii bazate pe o teama ca cei de care ii pasa cel mai mult nu vor fi ingrijorati.
Stiind acest lucru, pot avea o intelegere mai profunda de ce ar spune ceva ce mi s-a parut atat de ofensator – a avut o experienta de viata complet diferita fata de mie, iar grijile si preocuparile ei nu sunt la fel cu ale mele.
3. Fiti atenti cu cine impartasiti lucrurile
La fel cum avem fiecare punctele noastre forte si punctele slabe, unele relatii sunt mai potrivite pentru sprijin si sfaturi, in timp ce altele ofera pur si simplu companie.
Daca stiti ca cineva nu este capabil sa va sprijine printr-o problema sau sa va vorbeasca despre ceva cu care va confruntati, este mai bine sa apelati la altcineva. Cauta-i pe cei care te vor ridica, nu pe cei care te vor darama.
4. Nu va intrebati cand stiti ce doriti sa auziti
De multe ori ma gasesc ca cer opinii despre deciziile pe care trebuie sa le iau sau despre gandurile pe care le am, pur si simplu pentru ca vreau ca cineva sa valideze ceea ce cred sau ceea ce am decis deja.
Problema este ca nu toata lumea gandeste sau actioneaza asa cum fac, de aceea ei nu vor fi intotdeauna de acord cu mine – atunci cand se intampla acest lucru, ma simt frustrat si furios.
Daca sunteti ferm in pozitia dvs., nu aveti nevoie de nimeni care sa o valideze, iar evitarea acestor conversatii va va asigura sa nu recurgeti la a fi defensiv atunci cand este complet inutil.
0 comments