Don't Miss

Cum sa ne bronzam sanatos

By on mai 25, 2015
bronz natural

Soarele poate fi o binecuvintare pentru sanatatea noastra, dar poate de asemenea sa ne fie inamic atunci cind nu avem informatii de baza despre el. Prin expunerea trupului nostru la soare putem beneficia de vitamina D care ajuta la o mai buna absorbtie a calciului si creste rezistenta oaselor.

Putem sa ne bronzam intr-un mod sanatos respectind citeva principii:

1.Expunerea la soare trebuie facuta dimineata, intre ora 8 si 10 si dupa-amiaza, intre 17 si 20.Aceste ore sunt cele mai bune pentru bronzat deoarece soarele nu este atit de puternic si nu ne va arde cauzind mai tirziu cancer de piele.

2.Aplicarea si reaplicarea protectiei solare este ceva ce trebuie.Daca nu doar stati intinsi la soare ci si inotati ar trebui sa aplicati protectie solara de fiecare data cind iesiti din apa.In acest fel veti fi complet protejat impotriva radiatiilor ultraviolete.

3.Expunerea la soare trebuie facuta in mod gradat.Aceia care au o piele deschisa n-ar trebui sa stea mai mult de 10 minute expusi la lumina solara in primul sezon anual de bronzat.Dupa citeva zile pielea va fi pregatita pentru o expunere mai indelungata si nu vor fi arsi de soare.

4.Dieta joaca un rol important in bronzat.Se pare ca pestele si uleiul de masline sunt bune pentru piele in perioada verii deoarece creste capacitatea pielii de a lupta impotriva luminii solare puternice.Sa avem o piele asemanatoare ciocolatei este frumos si la moda,dar pentru a atinge acest tel nu trebuie depasite limitele corpului dumneavoastra.

Cu cancerul de piele nu este de glumit.Poate sunteti tineri si va ginditi ca corpul dumneavoastra poate trece peste o saptamina de expunere intensa la soare, dar adevarul este ca numai in ani consecintele faptelor dumneavoastra se vor vedea si atunci poate fi prea tirziu pentru a regreta.Alegeti viata mai mult decit un bronz realizat usor.

Soarele ne poate fi aliat, dar trebuie invatat cum sa ii facem fata.

About Diana Sandu