Don't Miss

Cum sa inveti usor pentru examenul auto si ce trebuie sa eviti in timpul acestuia?

By on august 27, 2017
chestionare examen auto

Ai inceput scoala de soferi si deja te simti prea solicitat cu atatea informatii noi? Vrei sa te vezi mai repede cu permisul in mana si nu ai chef sa fii unul dintre acei cursanti care trebuie sa repete examinarea de 2-3 ori? Tintesti la un succes din prima incercare? Atunci trebuie sa te motivezi singur, sa inveti singur, sa te descurci singur! Iti cumperi Legislatia Rutiera, o citesti din scoarta in scoarta cel putin o data pe saptamana, faci cel putin o ora de chestionare DRPCIV pe zi (aici de ex: http://chestionareauto.odat.ro/), pe telefon, laptop sau tableta si cu siguranta reusesti la proba teoretica. Asculti si de sfaturile instructorului si iti imbunatatesti aptitudinile de condus si, daca iti stapanesti bine emotiile, vei trece cu brio si peste proba practica!

Proba teoretica – fara o buna cunoastere a regulilor de circulatie, nu te poti numi un conducator bun

Regulile de circulatie iti cam dau batai de cap. Sunt foarte multe, semnele sunt destul de dificile la prima vedere, materialele didactice nu sunt altceva decat ordonante de urgenta si legi, care nu sunt tocmai usor de inteles si prietenoase. La proba teoretica trebuie sa iei 22 de puncte din 26, adica sa raspunzi corect la 22 de intrebari. Unele ti se vor parea foarte usoare, in timp ce altele vor fi mai dificile, in functie de cum ai abordat subiectul si cat de mult ai aprofundat unele lucruri, de cate teste auto online ai facut si cate chestionare pe zi ai rezolvat pe laptop!

De asemenea, pentru proba teoretica trebuie sa fii motivat, adica motivat sa il iei din prima si sa nu fii nevoit sa revii numai pentru atata lucru. Sa vii cu mintea limpede, stomacul semi-plin si cafeaua bauta, fara emotii, cu cel putin 7-8 ore dormite. Trebuie sa vii cu materia invatata si chestionarele auto din timpul examenului sa nu iti fie straine! Invata, invata, invata… si vei reusi!

Proba practica – sau proba de foc a examenului auto

De ce ii spune proba de foc? Pentru ca langa tine se va afla un politist competent, gata sa iti urmareasca orice miscare pe care o faci la volan, sa iti dea indicatii pe unde sa o iei, sa isi noteze in carnetel tot ce ai reusit sa faci corect sau ce ai gresit in timpul examenului. Evita sa raspunzi necorespunzator politistului, sa vii deja obosit la examen, sa iti manifesti nemultumirea in cazul in care esti declarat respins. Data viitoare poate tot cu el te vei intalni… De asemenea, inainte de examenul practic, nu uita sa mai faci cateva teste auto online seara, sa mai citesti unele lucruri pe care nu prea le stapanesti si sa te prezinti la examen ca si la o ora de curs. Respectand aceste sfaturi, vei avea succes din prima incercare in incercarea de a obtine permisul auto!

About Diana Sandu