Don't Miss

Cum sa-i ajutam pe adolescenti sa faca fata stresului si pierderii

By on iulie 16, 2020
Cum sa-i ajutam pe adolescenti sa faca fata stresului si pierderii

In aceste perioade stresante, este important ca adolescentii sa aiba o posibilitate de a lupta pentru lupta lor. Iata cateva idei despre cum pot ajuta parintii.

„Atunci cand un tanar ar putea avea o prima gandire la sinucidere intre momentul in care face o tentativa de suicid, acesta poate fi cat mai scurt de 20 de minute”, spune Shana Burgess, directorul Centrului de sanatate mintala JoCo din Kansas City.

Aceasta este o statistica plictisitoare. Douazeci de minute este intervalul de timp foarte scurt si foarte real intre gandirea initiala si actiunea unei tinere adolescente care se lupta cu ganduri intunecate. Pentru doua mamici, acest scurt interval este o realitate aspra, dupa ce isi pierdusera cei doi adolescenti la sinucidere.

O tragedie in familie
BJ Thomas Wilson si Sylvia Harrell sunt mamele lui Regan Wilson si Chad Harrell, doua adolescente ale caror vieti s-au incheiat prea devreme din cauza luptelor interne cauzate de presiunile externe. Wilson explica ca in decembrie 2017, fiica ei Regan s-a luptat cu presiuni imense de promovare a examenului CNA, in timp ce Harrell descrie ziua in care fiul ei s-a confruntat cu probleme si nu a fost lasat sa participe la o petrecere, ceea ce l-a infuriat imens.

Viata lor este onorata prin # GiveMe20, o initiativa care lucreaza direct cu adolescentii cu misiunea de a preveni tragedii ca acestea sa se produca din nou.

„Motivul pentru care sunt pasionat de # GiveMe20 este acela ca, la sfarsitul zilei, suntem doar doua mame care au suferit o lovitura de inima extraordinara”, spune Wilson. „Ne ridicam din cenusa pentru a incerca sa facem diferenta.”

About Diana Sandu