Don't Miss

Cum sa folosesti harta Bucurestiului?

By on noiembrie 11, 2016
harta

Orasul Bucuresti, capitala Romaniei este cel mai important oras din tara, din punct de vedere economic, industrial si cu o popupatie considerabila. Orasul este situat in partea de sud-est a tarii, iar pe harta geografica predomina campiile.

In ultimii ani, orasul este vizitat de tot mai multi turisti. Foarte multi dintre ei se descurca destul de greu in oras, deoarece structura este una complexa. Orasul Bucuresti este impartit in sase sectoare, iar pentru a evita confuziile o harta Bucuresti este absolut necesara, cel putin cateva zile. Celor care nu cunosc nimic in Bucuresti, le este greu sa foloseasca si harta, deoarece orasul este foarte mare. In fiecare sector exista anumite institutii, locatii ce pot fi considerate puncte de reper pe o harta Bucuresti.

Sectorul 1

Sectorul 1 cuprinde suprafata cu numarul cel mai mic de locuitori, aproximativ 228000 locuitori. Zona se afla in partea de nord a orasului si cuprinde cartierul Baneasca( Aeroportul Baneasa) , Bucurestii Noi, ce face legatura dintre aeroportul Baneasa si Otopeni, Gara de Nord, ce include gara cu acelasi nume, Cartierul Aviatorilor. Pe harta Bucuresti acesta poate fi recunoscut datorita Parcului Kiseleff si a Bisericii romano-catolice Sacré Coeur.

Sectorul 2

Sectorul 2 poate fi recunoscut pe harta Bucuresti prin intermediul Cartierului Pantelimon, ce contine cel mai mare stadion din tara, National Arena. Un alt punct de referinta pe harta este piata Obor din cartierul Colentina. Spitalele Fundeni si Floreasca sunt si ele reprezentate pe harta in cartierele cu acelasi nume.

Sectorul 3

In sectorul trei elementele caracteristice sunt Parcul Alexandru Ioan Cuza amenajat in apropierea lacului Titan. Lacul ofera si numele cartierului. Tot in acest sector, soferii traverseaza Autostrada Soarelui. Aceasta zona este foarte importanta deoarece detine cladiri cu semnificatii valoroase: Palatul Parlamentului, Palatul Victoria, Universitatea din Bucuresti, Opera Nationala Romana. Aceste zone culturale se afla in Centul Civic.

Sectorul 4

Sectorul 4 nu detine cladiri atat de importante dar este evidentiat prin multitudinea spatiilor verzi si a centrelor comerciale. Cateva dintre cartierele din aceasta zona sunt: Berceni, Timpuri Noi, Oltenita.

Sector 5

Sectorul 5 contine cartierul Ferentari, a carui reputatie nu este tocmai buna. Acest cartier poate fi localizat pe harta Bucuresti prin intermediul Pietei Ferentari, parcului cu acelasi nume dar si cateva biserici. Cartierul Cotroceni este unul mai respectat in care se afla sediul unor firme importante printre care si sediul postului de radio Kiss Fm

Sector 6

Sectorul 6 cuprinde Cartierul Drumul Taberei ce include complexul sportiv Steaua, 6 licee si Biserica Sfanta Vineri. Tot in acest sector regasim cartierul Ghencea, cu stadionul Echipei Steaua-Bucuresti

Aceste obiective sunt doar cateva dupa care va puteti ghida cand folositi o harta a Bucurestiului precum cea de aici, unde dispuneti de o vizualizare atat in plan 3D, din satelit, cat si de o harta fizica cu strazile capitalei.

About Diana Sandu