Don't Miss

Cum sa cumperi un ceas smartwatch bun daca nu esti fan Apple?

By on august 18, 2018
Ceas inteligent de top

Daca detii un iPhone ca si telefon inteligent, atunci cea mai buna alegere pentru tine daca vrei sa achizitionezi un ceas smart este tot o versiune comercializata de Apple. Insa, cum ramane cu restul? Pe piata exista mai multe optiuni decat ai putea crede.

Un ceas smart ar putea fi mult mai util decat ai fi inclinat sa crezi, la o prima impresie. Cu ele, te poti deconecta de la telefon atunci cand faci jogging, poti verifica cu usurinta mesajele primite si poti chiar comunica cu oameni la filme fara sa “ofensezi” oamenii care s-au adunat in cinematografe.

Iata cateva dintre cele mai populare ceasuri smart care exista pe piata, in afara de Apple!

Google Wear OS

Se poate observa ca aceasta marca nu se afla intr-o lumina foarte buna in fata publicului in momentul actual, dar exista si anumite puncte forte, in ciuda acestui lucru.

Ai posibilitatea de a obtine platforma Wear OS pe ceasurile smart in tot felul de forme, dimensiuni si stiluri. La fel ca in cazul telefoanelor Android, vei obtine cea mai mare gama de modele si hardware, cu branduri la moda care se alatura producatorilor de tehnologie.

Alegerea sistemului Wear Os de la Google se extinde si la aplicatii. Google are aplicatii pentru Keep si Maps optimizate pentru Wear OS, iar nume mari pentru Wear OS, cum ar fi Facebook, Strava, Spotify, Uber, Citymapper, Telegram, Todoist si altele au facut eforturi mari pentru a sustine platforma Google Wear OS.

Cu ajutorul optiunii Google Asistant care poate fi folosit si pe Wear OS, poti face multe pe aceste dispozitive, chiar daca ai nevoie ca telefonul tau sa stea destul de aproape de ceasul smart pentru ca acesta sa functioneze.

Fitbit

Fitbit este jucatorul dominant in cadrul ceasurilor smart orientate catre partea de fitness. Indiferent de versiunea de Fitbit pe care o vei alege, vei observa ca acestea au tendinta de a pastra toate optiunile in interior, ceea ce inseamna ca aceste device-uri au aplicatiile lor proprii, propriul sistem de supraveghere ( cu putin ajutor de la Pebble) si nicio intregrare cu Google Fit sau Apple Health.

Cu alte cuvinte, esti blocat in “gradina proprie” a lui Fitbit. Nu este nicio indoiala ca interfata de aici este una dintre cele mai bune din toate interfatele gandite de companiile care produc ceasuri smart, insa daca doresti o anumita versatilitate, acest lucru poate fi un impediment.

About Diana Sandu