Cum sa alegi un ceas
Desi ceasurile nu sunt prea des luate in considerare cand ne gandim la accesorii, ele pot fi un ideal cadou sau o optiune pentru o tinuta adecvata, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Dar ce te faci cand vrei sa-ti cumperi un ceas si nu stii cum sa il alegi? Ce marci sunt bune si cum le deosebesti de falsuri?
In primul rand, afla care este originea ceasului. Mai exact, originea reala, pentru ca de la un timp toti producatorii au ceasuri marcate “Swiss Watch” (ceas elvetian), desi nu toate provin din Elvetia. De obicei ceasurile elevetiene trebuie sa indeplineasca si alte conditii in afara de a purta sigla respectiva.
Carcasa ceasului (de pe spate) este de asemenea importanta, pentru a nu lasa mizeria, praful si apa sa intre inauntrul mecanismului acestuia. Pentru cea mai buna protectie se aleg ceasurile din otel inoxidabil, argint, platina, titaniu sau aur (desi este mai casant). Protectia este data si de carcasa transparenta a ceasului (de pe fata). Sunt doua tipuri de materiale din care este facuta: cristale acrilice (mai ieftine, destul de durabile, dar nerezistente la impact) sau cristale de safir (ofera claritate si rezistenta la zgariere foarte mare).
Cureaua ceasului este aleasa in functie de cel care il poarta: din piele (pentru un aspect elegant), din nylon – cele mai rezistente – (pentru sportivi) sau metalice segmentate (pentru cei clasici).
Daca vrei sa cumperi un ceas de calitate, cum ar fi Rolex, Omega, Cartier, Jaeger sau Bulova, iti vei da imediat seama daca este un fals sau nu. De obicei, preturile sunt foarte mari pentru cele originale. Daca pretul initial este de cateva mii de euro si il gasesti in magazin la un pret mult mai mic, nu inseamna ca este o oferta foarte avantajoasa, ci inseamna ca nu este original. Plus de asta, exista cateva metode pentru a recunoaste daca un Rolex este original sau nu (sub semnul orei 12 apare sigla Rolex – coroana aceea reprezentativa – care nu este prezenta in 90% din falsurile de pe piata; pe spatele ceasului este atasata o holograma insotita de un numar si de sigla Rolex; fiecare ceas original are un numar de serie, care se ragaseste si pe unele copii, insa diferenta poate fi imediat sesizata, pentru ca forma cifrelor nu este exacta, iar adacimea inscriptiei este superficiala)
0 comments