Don't Miss

Cum sa ai grija de gazonul tau artificial ?

By on noiembrie 2, 2015
gazon artificial

Cea mai buna intretinere a unui gazon artificial este in momentul in care exista o relatie buna intre cel care achizitioneaza, firma care instaleaza gazonul sintetic si firma care produce gazonul; in primele luni, fiind importanta o mai mare atentie asupra acestuia. In plus, firmele de instalare au datoria de a le comunica proprietarilor metode de a avea grija, cat si sfaturi cu privire la ingrijirea intr-un mod corect a suprafetei de joc .

In timpul jocului, se pierd granulele de nisip si cauciuc, din aceasta cauza, ele trebuie inlocuite constant. Nu trebuie uitat nici de faptul ca daca nu este periat in fiecare saptamana, acesta isi pierde din calitati, dar si ca in urma acestui  fapt, se pastreaza un nivel egal al granulelor, evitandu se in acest mod, denivelarile.  De asemenea, este de preferat sa se faca in fiecare an si o decompactare a gazonului,  pentru a fi scoase granulele care s au tasat.

Cel mai important anotimp, pentru intretinerea gazoanelor, este toamna . Acesta trebuie curatat cu atentie de frunze si celelalte reziduri aduse de ploi si vant; daca nu, gazonului ii va fi afectata permeabilitatea. Nu e foarte usor de facut acest lucru periat, deoarce, daca nu exista o atentie sporita, se pot lua impreuna cu resturile de pe gazon si granulele de nisip si cauciuc .

Un alt aspect  esential  este atentia pe care trebuie sa o acordam scurgerilor de ulei sau orice fel de combustibil, lucru de luat in considerare in momentul in care ingrijirea se face cu ajutorul unor utilaje. In cazul ingrijirii mecanice, trebuie avut grija la greutatea  masinariilor, pentru  a se evita crearea de santuri . Trebuie sa existe o atentie sporita asupra lucrurilor ascutite care pot ajunge pe suprafata de joc si care ar putea taia gazonul,  care, din cauza posibilelor inflirtratii de apa, se poate dezlipi.

About Diana Sandu