Don't Miss

Cum putem purta esarfele vaporoase?

By on septembrie 26, 2015
esarfa

Unul dintre cele mai capricioase sezoane si fascinante ale anului, primavara este anuntata in codul vestimentar, printre altele, si de aparitia in tinuta doamenlor, domnisoarelor si de ce nu in cazul domnilor, a esarfelor. Poti fi eleganta, jucausa, casual cu un astfel de accesoriu care se gaseste in cele mai diversificate forme si marimi (patrate, inguste, in colturi, tip snur, supradimensionate etc.). Materialele sunt extrem de diversificate, incepand de la matase vascoza si voal la bumbac, in sau crosetata in ochiuri mari.

Moduri de a purta o esarfa

Esarfa este unul dintre cele mai versatile accesorii atunci cand cea sau cel care o poarta gaseste metode creative de a o purta. In functie de esarfa, aceasta poate fi purtata in diverse si unele dintre cele mai ingenioase moduri. Poate fi purtata la gat, fie lasata lejer, fie in noduri mari sau mai mici si repetative, fundite, bucle, stransa in jurul gatului, fie pe umeri. Atunci cand vine vorba de podoaba capilara, esarfa este unul dintre accesoriile care fie este vedeta, fie pune in evidenta o anumita coafura sau mod de aranjare al parului.

Poate fi purtata asemenea unei bentite, bandane, turban, in stilul fetelor americane pin up girl, stil pirat, stil Lawrence al Arabiei, in asa fel incat sa completeze o tinuta glamour – pe cap si in jurul gatului. De asemenea, poate fi purtata ca accesoriu al gentii sau al palariei, in jurul taliei, fie stil curea, fie stil pareo, prinsa de jeans sau chiar transformata in top. Un alt mod destul de interesant si destul de rar intalnit al esarfei ca accesoriu practic este asa zisul warp, o bucata foarte mare si mai ales rezistenta de material jucand rolul de marsupiu care, legat in diverse moduri, poate sustine un bebelus.

Culorile si modelele sunt aproape infinite. Puteti opta pentru esarfe simple, bicolore, supercolorate, cu imprimeuri florale, figuri geometrice, simboluri tribale sau, de ce nu, puteti purta esarfe cu motive traditionale romanesti. Cert este faptul ca un accesoriu de acest gen, lasand deoparte functia practica, completeaza intodeauna tinuta si poate da o nota de feminitate, prospetime si o pata de culoare.

About Diana Sandu