Don't Miss

Cum pot afecta unghiile acrilice unghia naturala

By on martie 14, 2015
unghii acrilice

Unghiile acrilice nu sunt susceptibile de a afecta unghiile naturale. Cu toate acestea este foarte important să fiti precaute atunci cand utilizati unghiile acrilice.

Uneori, se dezvoltă un decalaj intre unghiile acrilice si unghia naturală. In cazul in care unghiile acrilice sunt lovite sau in dezacord, se poate desprinde de pe unghia naturală. Acest decalaj umed si cald, oferă un mediu in care o infectie a unghiilor poate evolua. O infectie ar putea să apară, de asemenea, in cazul in care unghiile acrilice sunt prea lungi sau prea rigide, sau unghiile sunt aplicate cu instrumente neigienice. Dacă ati contactat o infectie a unghiei, unghia naturală ar putea deveni groasă sau neregulată si apar decolorate fată de cele sănătoase.

Este, de asemenea, posibil să aveti o reactie alergică la componentele unghiilor acrilice sau adezivilor utilizati pentru a le aplica. Acest lucru poate duce la eritem, edem si durere in jurul unghiilor.

Dacă alegeti să aplicati unghiile acrilice intr-un salon de cosmetică, trebuie să iei următoarele măsuri pentru a diminua riscurile aparitiei unei infectii:

– Mergi doar la saloane care afisează o autorizatie, si care lucreză numai cu personal, de asemenea, calificat;
– Fiti atente cand observati mirosuri puternice in salon si evitati-l. Un miros puternic ar putea fi un semn că salonul este slab ventilat;
– Asigurati-vă că tehniciana care se ocupa de dumneavoastră, sterilizează in mod corespunzator toate instrumentele folosite in timpul tratamentului, si se spală pe maini intre clienti;
– Inmuiati unghiile intr-un castron cu apă proaspătă si săpun inainte de inceperea tratamentului;
– Nu se permite sub nici o formă ca cuticulele să fie impinse spre inapoi sau tăiate inainte de aplicarea unghiilor acrilice. Acest lucru poate creste riscul de infectie a unghiilor;
– Nu permite sub nici o formă ca suprafata unghiilor naturale pe care urmează să fie depuse unghiile acrilice să fie inainte de aplicare, pilite sau inăsprite. Acest lucru slăbeste unghiile tale naturale;
– Solicitati o pilă de unghii nouă – sau ia in considerare aducerea unei pile de unghii de acasă, deoarece pilele de unghii nu pot fi sterilizate.

Dacă optati pentru a vă aplica unghiile acrilice la domiciliu, urmati măsurile de sigurantă imprimate pe ambalaj. Lucrati intr-o zona bine ventilată, si să fii mereu atentă pentru a proteja pielea din jurul unghiilor de produsele chimice, folosite pentru a aplica unghiile acrilice.

Dacă bănuiti o infectie a unghiei, sau au roseată, umflături sau simtiti durere in jurul unghiei, consultă repede un dermatolog pentru o evaluare corecta a situatiei.

About Diana Sandu