Don't Miss

Cum incheiem un Casco?

By on noiembrie 24, 2016
casco

CASCO se numara printre politele de asigurare facultative. Ce inseamna acest lucru? Evident faptul ca depinde de noi daca dorim sau nu sa incheiem respectiva polita de asigurare. Prin polite de asigurare CASCO ne putem proteja automobilul in caz de avarie accidentala sau in cazul de furt total sau partial al autovehiculului.

Exista totusi restrictii in ceea ce priveste incheierea acestui tip de polita de asigurare. Restrictiile se refera la faptul ca in cazul majoritatii companiilor de asigurari automobilul trebuie sa fie inmatriculata in tara noastra. De asemenea, pot beneficia de astfel de polite de asigurare numai masinile mai noi de 8 ani sau de 12 in cazul unor asiguratori. Politele de asigurare CASCO pot fi incheiate la sediile asiguratorilor, la sediile brokerilor de asigurari cat si prin agenti mandatati ai companiei de asigurari (care pot sa se deplaseze chiar la domiciliul dumneavoastra).

In primul rand, cand incheiati polita de asigurare CASCO se va calcula suma asigurata (SA) care se doreste a fi cat mai apropiata posibil de valoarea reala a masinii respective. Aceasta se realizeaza ca o diferenta dintre valoarea automobilului cu 0 km la bord (valoarea de nou, preluata fie din cataloagele producatorului auto respectiv, fie din factura de achizitie a vehicolului). Evident, daca dorim sa asiguram prin respectiva polita si dotarile suplimentare ale automobilului, la diferenta obtinuta se va adauga si valoarea dotarilor suplimentare (care se calculeaza in mod similar).

Daca va numarati printre cei care doresc sa beneficieze de o polita de asigurare CASCO avantajoasa este foarte important sa stiti cum se calculeaza prima de asigurare. Prima de asigurare va creste in anumite situatii, dupa cum urmeaza: cu cat automobilul respectiv este mai vechi, cu fiecare an in plus, prima de asigurare va creste cu 3-5%. Daca fransizele sunt mai reduse si mai putine, prima de asigurare va inregistra o crestere intre 0 si 30%. Daca respectivul autovehicul a mai fost accidentat in trecut, prima de asigurare creste si ea, etc. Cele mai ieftine oferte de asigurare CASCO sunt in cazul in care masina este noua si fransiza este ridicata.

About Diana Sandu