Don't Miss

Cum funcționează, pe scurt, un aparat de aer conditionat?

By on martie 4, 2016
aer conditionat

Unitatea de răcire este utilizată să răcească si dezumidifica aerul de vară, cald si umed, prin trecerea printr-un schimbător de căldură. Dar cum genereaza frig? Aerul Conditionat contine un gaz refrigerant, acesta din urmă este obligat de organele aparatului să urmeze un ciclu închis, adică o serie de transformări, care revin la pozitia initială.
În ciclul de refrigerare de gaz este supusă de a schimba faza: se trece de la faza lichida la vapori si lichide revine din aceasta; schimbările de fază sunt foarte specifice transformări fizice care au loc în detrimentul o anumită cantitate de energie. Astfel, pentru a trece de la faza lichidă a vaporilor trebuie să furnizeze energie, căldură si anume.

Dimpotrivă, noi trebuie să eliminați de căldură lichid de vapori să-l înapoi. În scopul de a face schimb de această căldură va fi necesar pentru a avea un lichid care poate da două sau de a lua de căldură de la gaz în transformarea: nimic mai mult imediată cred că a aerului care ne înconjoară.

În cazul de fierbere, adică atunci când gazul trece de la lichid la vapori, avem nevoie pentru a lua de căldură de la mediul: rezultatul este că se răcește si am ajuns aici este eficienta de aer conditionat .

În schimb, atunci când agentul frigorific gaz condensat, adică trece de la vapori de la lichide, trebuie să dea căldură la aer, care, apoi, se încălzeste până aici este că unitatea de condensare de aer conditionat trebuie să fie plasate în afara mediului să fie condiționată, doar să nu intre în sala de căldură. Pentru intretinerea aerului conditionat aveti nevoie sa apelati la o firma de frigotehnisti autorizati pentru a putea face  lucrarile de intretinere in siguranta.

About Diana Sandu