Don't Miss

Cum efectuam investitii inteligente pentru un camin confortabil ?

By on februarie 5, 2016
sfaturi de cumparaturi

Sentimentul de „acasa” este unul nepretuit, mai ales dupa o zi aglomerata in mediul profesional sau dupa o vacanta prelungita care ne-a tinut departe de locul in care ne simtim cel mai confortabil. Insa, nu de fiecare data reusim sa ne amenajam spatiul in care locuim dupa strategiile cele mai fructuoase, tocmai pentru ca nu stapanim pe deplin criteriile dupa care ar trebui sa ne alegem mobilierul, corpurile sanitare sau principalele echipamente demne sa ne faciliteze ritualul cotidian. Astazi va voi impartasi cateva sfaturi de cumparaturi care va pot aduce un plus de confort in propria locuinta, astfel incat fiecare final de zi sa va gaseasca intr-un mediu relaxant in care predomina buna dispozitie:

Calitatea primeaza in alegerea elementelor de mobilier. Asa cum probabil intuiti devine esential ca ambientul ce va gazduieste cea mai mare parte a timpului liber sa fie unul complet. In acest sens, fiecare camera trebuie sa dispuna de principalele elemente cheie care ii ofera armonie si complexitate. Spre exemplu, living-ul trebuie sa fie potentat de o canapea solida, ampla si confortabila, accesorizata de preferat cu numeroase pernute ornamentale si cu o cuvertura pufoasa – ideala pentru sesiunile sporadice de odihna.

Un astfel de accesoriu o sa va sporeasca sentimentul de confort, dar si pe cel al invitatilor care va calca adesea pragul. Astfel, sufrageria dumneavoastra va fi mult mai primitoare, devenind spatiul atipic in care va puteti desfasura activitatile relaxante sau pe cele cu valente profesionale. Pe de alta parte, incaperile simbolice, precum baia si bucataria trebuie sa fie echipate cu accesoriile lor tipice, alegand intotdeauna elementele de mobilier calitative in detrimentul celor realizate din materiale mai putin durabile.

Mizati pe luminozitate si echilibru ornamental. Chiar daca sunteti o personalitate ce adora spatiile incarcate cu o sumedenie de accesorii si decoratiuni, dumneavoastra trebuie sa va ganditi la faptul ca o locuinta foarte incarcata nu va fi niciodata relaxanta, nici din perspectiva estetica dar nici din punct de vedere practic. Astfel, un sfat inteligent pentru sesiunile de cumparaturi ce vizeaza propria locuinta se raporteaza la alegerea elementelor de mobilier si a decoratiunilor principale dupa criterii bine fundamentate: corpuri ample si multifunctionale, tonuri cromatice universale si luminoase, dar si accesorii care se pot integra imediat in ansamblul incaperilor respective.

Organizarea primeaza intr-o locuinta armonioasa. Recunoastem faptul ca avem nevoie de o sumedenie de lucruri in parcursul nostru cotidian, insa nu toate trebuie sa troneze in mijlocul living-ului. Asadar, cand efectuam achizitii pentru a ne organiza sau reimprospata locuinta trebuie sa alegem corpurile de mobilier care detin si spatii de depozitare. Fie ca vorbim despre o canapea extensibila prevazuta cu un sertar in care putem depozita lenjeria de pat si pernele pufoase, fie ca ne raportam la un dulap cu oglinzi impozante, alegerile noastre trebuie sa fie bazate pe o strategie cat mai inspirata. Rezultatul va fi unul multumitor, avand in vedere faptul ca ne vom bucura de un spatiu degajat, optim proportionat, in care nu ne vom simti obositi si limitati de ansamblul lucrurilor care ne inconjoara.

Compararea preturilor pentru gestionarea eficienta a economiilor. Pentru ca am ajuns la ultimul sfat de cumparaturi trebuie sa oferim atentie si planului financiar. Asadar, dupa ce am luat in calcul restul criteriilor putem efectua o selectie finala pe baza preturilor. Desi ne-am dori ca alegerile noastre sa nu fie influentate de resursele financiare, cei care se pot bucura de acest privilegiu nu ilustreaza o categorie predominanta a mediului autohton.

In consecinta, stabilind un gradient financiar accesibil propriului buzunar putem limita paleta optiunilor disponibile si ne putem indrepta mult mai facil spre echipamentul sau elementul de mobilier mult visat. Nu uitati sa efectuati o analiza comparativa obiectiva inainte de a lua o decizie finala, sfatul meu fiind acela de a consulta grilele de preturi ale numerosilor producatori de pe piata de profil pentru a ajunge in posesia celui mai bun pret.

About Diana Sandu