Don't Miss

Cum alegem lentilele potrivite pentru camerele de supraveghere montate la exterior?

By on octombrie 4, 2015
camere de supraveghere exterior

Tehnologia de ultima generatie reprezinta un bun de care ne putem bucura fara restrictii, de cele mai multe ori valentele sale pozitive fiind apreciate in unanimitate in momentul in care se raporteaza la imbunatatirea stilului de viata. Securitatea publica si privata reprezinta unul dintre punctele de greutate ale societatii actuale, mai ales ca asistam la o ascensiune incredibila a actelor de vandalism care potenteaza negativ istoricul caselor impozante, care impresioneaza prin postura, design si dimensiuni.

Si pentru ca vorbim despre echipamentele performante de supraveghere trebuie sa acorda creditul cuvenit camerelor video, ele fiind in prima instanta dispozitivele principale de pe lista de achizitii. Exceptand carcasa, un element configurativ deosebit de important in economia unui astfel de ansamblu, atentia noastra se indreapta spre tehnologia propusa de lentilele camerelor de supraveghere, modele destinate montajului exterior infatisand caracteristici aparte, care pot imbunatati considerabil calitatea imaginilor inregistrate.

Modelele simple de camere de supraveghere exterior expun o singura lentila, mai precis cea cu rol permanent. Totusi, ultimele dispozitive lansate pe piata propun o suita de mai multe lentile, care pot fi inseriate si accesorizate cu un senzor de imagine. In continuare, vom discuta despre criteriile de selectionare a lentilelor, unele dintre acestea fiind definitorii pentru eficienta sistemului de supraveghere instalat. In mod obiectiv, dimensiunea intruchipeaza de cele mai multe ori bariera care blocheaza monitorizarea minutioasa a unui perimetru amplu, insa exista si alte aspecte care pot influenta direct rezultatele vizuale obtinute cu o camera video de ultima generatie.

Unul dintre acestea este reprezentat de curbura lentilei principale, denumita in maniera emblematic „lentila focala”. Pentru ca majoritatea camerelor de supraveghere care sunt montate la exterior sunt adesea apretate de zgarieturi fine, recomandarea specialistilor este sa mizati pe o curbura cat mai ampla. In acest fel, imaginea preluata din exterior nu isi va modifica sesizabil calitatea, un ajutor important fiind oferit si de procesul de reflexie.

Sistemele de monitorizare video care urmeaza sa fie implementate in exterior trebuie sa depaseasca nota de fragilitate a acelora montate in interior pentru ca altfel ele nu vor putea trece cu „brio” testul intemperiilor exterioare, ba mai mult decat atat, vor putea fi scoase din functiune de catre un hot mai experimentat. Lentilele camerelor de supraveghere de ultima generatie sunt prevazute la exterior cu diverse pelicule protectoare, rolul esential al acestor straturi fiind unul imunitar. Astfel, echipamentele se vor degrada la fel de facil, indiferent daca sunt atinse de razele ultraviolete puternice sau daca sunt supuse unor zgarieturi ceva mai pronuntate.

Ultimele doua criterii bifate pe lista prioritatilor de selectie sunt reprezentate de distanta focala si de apertura lentilelor. In mod obisnuit, camerele de supraveghere montate in exterior trebuie sa fie definite de o distanta focala foarte mica, aceasta trasatura facilitand captarea unor imagini mult mai ample si mai clare. Daca imaginile sunt de calitate, sansele dumneavoastra de identificare a eventualilor infractori vor creste cu un procentaj considerabil, ba chiar veti putea preveni astfel de incidente prin monitorizarea mult mai precisa a unghiurilor deficitare.

Pentru ca am mentionat anterior termenul „apertura” trebuie sa oferim si o nota explicativa, care sa desluseasca pe cat posibil nedumerirea dumneavoastra. Apertura sau deschiderea lentilei trebuie sa fie cat mai mare pentru ca imaginea inregistrata din exterior sa fie cat mai clara. Vizibilitatea detaliilor este sporita de o luminozitate cat mai buna, iar din aceasta cauza diametrul lentilei trebuie sa fie cat mai mare. Asadar, exista numeroase aspecte care amplifica sau diminueaza calitatea cadrelor captate din exterior, esentiale fiind investitiile in camere de supraveghere cu lentile cat mai profesioniste.

About Diana Sandu