Don't Miss

Cum alegem formatia potrivita pentru o nunta de vis?

By on noiembrie 10, 2015

In urma discutiilor numeroase pe care le-ati avut ca si cuplu cel mai probabil v-ati orientat deja catre un program artistic personalizat si, implicit, catre varianta unui dj sau a unei formatii de nunta. Indiferent de alegerea pe care ati efectuat-o, inainte de a semna un contract cu persoana sau trupa respectiva dumneavoastra trebuie sa luati in considerare fiecare detaliu in parte, asta pentru ca atmosfera de la petrecerea propriu – zisa sa fie una de neuitat!

Incercati pe cat posibil sa apelati doar la servicii de inalta calitate. Indiferent de bugetul pe care l-ati alocat acestui mic segment, dumneavoastra trebuie sa vizati un scop final precis: ” o interpretare live de calitate, sustinuta de profesionisti cu o experienta muzicala ampla”. Pentru a duce la bun sfarsit aceasta sarcina sfatul meu este sa nu va multumiti cu o singura inregistrare demo trimisa in graba pe mail-ului personal, ci sa purcedeti la semnarea contractului doar cu acea formatie de nunta care s-a dovedit inca de la bun inceput gata sa va ofere calitate, originalitate, deschidere si dedicare.

Nu trata contractul intr-o maniera superficiala. Stiu ca in aceasta perioada sarcinile snt multe si impartite, insa muzica este un detaliu esential pentru o nunta reusita. Nu iti risca atmosfera de la nunta prin tratarea triviala a acestui subiect, ci acorda atentia cuvenita datelor contractuale. Mai mult decat atat, intereseaza-te daca trupa respectiva va poate oferi un moment live care sa insoteasca primul vostru dans sau daca acestia detin echipamentele audio necesare pentru complexitatea intregului eveniment. Nu va sfiiti sa ii intrebati daca in echipa lor se regaseste si un inginer de sunet gata sa intervina in situatiile problematice sau daca in repertoriul lor vor fi incluse si momentele de muzica populara nunta, acestea fiind deosebit de apreciate de nuntasii mai inaintati in varsta.

Nu iti fundamenta alegerea doar pe o ascultare singulara a benzii audio. Mai mult ca sigur, fiecare formatie de nunta detine in portofoliul sau de prezentare o inregistrare „ca la carte”, aceasta fiind in cele mai multe dintre cazuri o privire de ansamblu putin distorsionata comparativ cu adevaratele veleitati muzicale ale solistilor. Nu doresc sa va descurajez, insa mizati oricand pe o reprezentatie live sau cel putin pe o inregistrare veridica pentru a analiza performantele solistilor. Acelasi sfat se aplica si in cazul persoanelor care au ascultat o singura data un concert sustinut intr-o cafenea. Chiar daca va trece prin gand ideea de a angaja pentru nunta dumneavoastra o astfel de formatie, cel mai eficient ar fi sa alegeti un band profesionist.

Un ultim sfat util ar fi sa nu lasi totul pe ultima suta de metri, mai ales ca vorbim despre un domeniu de activitate in care angajarile se efectueaza cam cu un an inainte. Exista anumite sarcini pe care trebuie sa le indepliniti dupa ce ati decis data nuntii, iar invitatii care vor sustine programul artistic reprezinta unul dintre acele detalii cheie!

About Diana Sandu