Don't Miss

Cum alegem foarfeca de coafat potrivita?

By on iunie 10, 2019

Cum alegem foarfeca de coafat potrivita

Atunci cand alegeti foarfece pentru tuns, trebuie sa va simtiti intotdeauna confortabil cand le utilizati astfel incat sa minimalizati oboseala mainilor si posibilitatea aparitiei sindromului tunelului carpian. Multi stilisti de par au mai multe perechi de foarfece pentru a face diferite tipuri de taiere a parului. Odata ce abilitatile dvs. se dezvolta, puteti achizitiona foarfece din ce in ce mai profesioniste. Pe Acado.ro puteti gasi diferite tipuri de foarfece de tuns si filat, in functie de preferintele fiecaruia.

Ce tip de foarfece de par vi se potrivesc?

Unii stilisti prefera foarfecele scurte, altii prefera mult lungi. Intr-o anumita masura depinde de tipul de taiere pe care il faceti. Lungimea unei foarfece este masurata de la varful lamei pana la capatul celui mai lung orificiu de deget. Nu include degetul.

Pentru a gasi dimensiunea ideala, plasati o pereche de foarfece pe palma mainii, cu gaura degetului atingand baza degetului mare, unde varful lamei ar trebui sa fie in ultima sectiune a degetului mijlociu.

Ce tip de lama este cel mai bun pentru taierea parului?

In general, exista doua tipuri de lame pentru foarfece de taiere a parului: margine tesita sau convexa. Alegerea pe care o alegeti depinde de locul unde va aflati in cariera, preferinta personala si ceea ce va puteti permite.

Ce tip de maner pentru foarfece este cel mai bun?

Exista avantaje specifice pentru diferitele tipuri de design de maner, dar cel mai important factor este designul care va este confortabil. Acest lucru va varia de la stilist la stilist in functie de forma mainii dvs. si de stilul dvs. de taiere.

Dreaptaci sau stangaci?

Multi stilisti stapani pe ceea ce fac isi incep carierele cu foarfece speciale pentru dreptaci si li se spune „te vei obisnui cu asta”, iar in mare parte o fac. Cu toate acestea, lamele inversate din foarfecele pt stangaci fac ca taierea sa fie mai naturala, iar stangacii nu trebuie sa foloseasca forta suplimentara care ajuta la prevenirea durerii mainii si a incheieturii mainii. De asemenea, este recomandat sa utilizati configuratia corecta de foarfece pentru mana voastra dominanta.

Cat de des trebuie ascutite foarfecele?

Acest lucru depinde in intregime de cat de mult sunt folosite, de tipul de taiere pe care il faceti, de modul in care le ingrijiti si de tipul de lama pe care o utilizati. Practic, toate foarfecele ar trebui sa fie intretinute cel putin in fiecare an, desi multi oameni le verifica la fiecare 3-6 luni.

Fiti foarte atenti la cine apelati sa va ascuta foarfecele. Aveti nevoie de instruire speciala si echipament specializat pentru a ascuti lamele convexe. Multi oameni care se ocupa cu acest lucru nu au toate instrumentele necesare si ati putea ajunge cu foarfece care ajung foarte diferite de starea initiala.

Cu toate aceste informatii, cu siguranta va fi mult mai usor sa alegeti o anume foarfeca de tuns. Pe Acado.ro se pot gasi foarfece speciale pentru filat sau tuns, la preturi accesibile. Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina dedicata, fara griji.

About Diana Sandu