Don't Miss

Cum afecteaza grasimile productia de hormoni

By on februarie 13, 2015
grasimile

i incercat sa pierzi in greutate si ai dus o dieta nesanatoasa. Daca este asa, atunci cunoasteti ca ati fost facuti sa credeti ca eliminarea tuturor grasimilor din dieta ta este cea mai buna cale de a deveni sanatos. Este foarte larg raspandit sloganul, ca o dieta sanatoasa este scazuta in grasimi.

Ceea ce multi oameni nu inteleg, este ca grasimea poate juca un rol foarte important in organism. Exista unele tipuri de grasimi, care sunt extrem de benefice si fara ele ai putea suferi o serie de probleme de sanatate. Stiati de exemplu, faptul ca, grasimile pot fi responsabile pentru producerea de hormoni?

Rolul grasimilor in productia de hormoni

Grasimile sanatoase sunt altfel cunoscute sub numele de grasimi mononesaturate si polinesaturate. Acestea sunt alimente si uleiuri care nu au fost incalzite in trecut, si au un nivel de toleranta foarte mare in organism. Ele, de asemenea, nu au fost injectate cu atomi de hidrogen, care ajuta la prelungirea duratei de viata a produselor alimentare. Grasimile bune pot reduce riscul de boli de inima si poate stabiliza nivelul colesterolului.

Hormonii care provin de la colesterol includ: estrogeni, testosteroni, cortizoli si progesteroni. Hormonul de grasime, leptina, este creat in paturi de grasimi si este responsabil pentru a face corpul sa se simta complet. Acesta reduce pofta de mancare si este cunoscut ca un hormon de satietate. Grasimile sanatoase ajuta in procesul de conversie. Grasimile bune, de asemenea, ajuta la procesul de conversie de insulina. Acest lucru este necesar pentru organism ca sa poata sa arda grasimile. Insulina este cunoscut ca un hormon metabolic si regleaza nivelul de zahar din sange.

Acizii grasi esentiali (sau grasimile bune) sunt convertite in hormoni si ajuta la mentinerea muschilor. Acesti hormoni ajuta la reglarea cantitatii de aminoacizi, care se gasesc in celulele musculare. Acest lucru ajuta la prevenirea muschilor de a se rupe.

Grasimile prea putine in organism, dauneaza

Tu poate iti imaginezi, ca avand mai putina grasime in organism, aceasta sigur poate fi mai bine pentru tine. Din pacate, acest lucru ar putea fi departe de adevar. Ganditi-va la cei care sunt in curs de dezvoltare, ca ajung anorexici. Ei isi lipsesc organismul de nutrienti si de grasimi esentiale. In cele din urma, la femei, ciclul menstrual se opreste. Acest lucru se datoreaza faptului ca hormonii care regleaza ciclul menstrual nu mai pot fi produsi.

Grasimile per ansamblu sunt importante in mentinerea si producerea de hormoni esentiali. Pentru acest motiv ar trebui sa se urmareasca sa se includa grasimi bune in dieta ta de zi cu zi. Concentrati-va pe grasimi mononesaturate si polinesaturate. O lipsa de grasimi din dieta ta, poate avea repercusiuni grave asupra organismului tau, si aveti nevoie de ele pentru o stare generala de sanatate buna, precum si pentru producerea de hormoni.

About Diana Sandu