Don't Miss

Consultanta pentru radierea firmei?

By on decembrie 16, 2015
radierea firmei

Radierea unei firmei este o etapa importanta in viata unui antreprenor. Sunt mai multi factori care influenteaza o astfel de decizie in mintea unui antreprenor, insa de cele mai multe ori aceasta este o decizie destul de grea, mai ales cand firma exista de mai mult timp si nu mai sunt doar implicatii la nivel financiar, ci si unele la nivel emotiona, atat din punct de vedere al conducerii cat si al angajatilor care s-au implicat de-a lungul timpului in bunul mers al lucrurilor si dezvoltarea firmei.

Radierea unei firme implica destul de multe aprobari, notificari si documente legislative prin intermediul carora certifici inchiderea firmei si in acelasi timp inchei corect, din punct de vedere fiscal situatia firmei. Pentru ca toate aceste lucruri sa se intample, rapid si sa poti primi raspunsuri concrete in ceea ce priveste inchiderea firmei, mai mult decat atat, daca ai nevoie de reprezentati in relatia cu autoritatile, cel mai bine este sa apelezi la specialisti care se ocupa cu radierea firmelor si iti pot oferi raspunsuri in timp scurt, fara sa fie nevoie sa iti bati capul prea mult cu problemele care tin de inchiderea firmei.

Avand in vedere experienta celor care se ocupa cu radiera firmelor, acestia vor reusi cu siguranta sa faca fata celor mai diverse situatii in ceea ce priveste incetarea activitatii firmei. Vei avea nevoie de o convocare a Adunarii Generala a Asociatilor, de depunerea notificarii de lichidare la Registrul Comertului, vei incepe demersul pentru radierea firmei de la Registrul Comertului,  vor fi depuse cereri de rambursare a impozitelor pe profit si alte declaratii financiare, vor fi pregatite si date catre aprobare documente privind situatia finala a firmei, relevante pentru incheierea procesului de lichidare.

Orice firma, indiferent de tipul de societate in care s-a regasit, va avea nevoie la inchiererea ei de diverse formalitati, pe care cel mai bine este sa ti le explice un consultant specialist. In felul acesta te vei asigura ca nu ai sarit nicio etapa din radierea firmei, iar la final iti poti continua activitatea pe care te bazezi pentru a prospera in domeniul dorit de tine. In definitiv, o usa care se inchide lasa loc unei alteia care se deschide pentru noi experiente si experimente in ceea ce priveste mediul afacerist.

About Diana Sandu