Don't Miss

Conservarea alimentelor in propriul frigider

By on mai 31, 2017
Conservarea alimentelor

Toate alimentele trebuie sa fie impachetate in folie de aluminiu înainte de a se depozita in frigider, atât pentru a le proteja de mirosurile neplacute si umiditate, precum si pentru a proteja alte alimente.

Pentru conservarea corespunzatoare a alimentelor aveti nevoie de:

– Folie Aluminiu

– Containere sigilate (de preferinta din sticla)

Nu puneti niciodata mâncare fierbinte în frigider.

Produsele alimentare ar trebui sa fie scoase din ambalajele lor, înainte de a fi stocate în frigider, precum si pentru a asigura conservarea acest lucru nu va introduce germeni în frigider.

Pastrati alimentele crude separat de cele fierte sau cele care ar trebui sa fie consumate proaspete (iaurt ca în cazul în care nu este sigilat).

Alimente cum ar fi lapte, orez si produse lactate absorb mirosurile, în cazul în care ambalajul este deschis, ambalati bine cu o bucata de folie (sau transfera continutul într-un flacon sau recipient de sticla).

Produsele alimentare ar trebui sa fie depozitate în frigider tinând cont de faptul ca:

– Legumele sunt stocate în zona mai putin rece, de obicei, în sertare speciale din frigider;

– Carnea trebuie sa fie depozitata în zona cea mai rece, protejata cu o foaie de folie de aluminiu sau hârtie de ceara, carnea cruda ar trebui sa fie tinuta departe de alimente fierte, brânza si produse lactate;

– Brânza trebuie sa fie protejata cu o foaie de folie de aluminiu (în special brânzeturi, cum ar fi branza parmezan) sau de hârtie de ceara si depozitata în recipiente speciale închise într-un mediu rece;

– Iaurtul ar trebui sa fie depozitat în frig intermediar;

– Ouale pot fi depozitate timp de o luna, în frigider (sau pe usa din containere).

Incercati sa va folositi de aceste sfaturi pentru ca asa va ve-ti feri de germeni sau de transferul de mirosuri din frigider. Temperatura recomandata pentru pastrarea alimentelor in frigider este de 4-5 grade Celsius, iar pentru congelator este de minim -18 grade Celsius.Daca frigiderul dvs. nu poate ajunge la aceste temperaturi, aveti nevoie de parerea unui frigotehnist autorizat.

About Diana Sandu