Don't Miss

Configurarea albumelor foto de nunta – exemple si criterii

By on august 15, 2016
album nunta

Exteriorul spune tot sau prima impresie conteaza – sunt expresii pe care le auzim extrem de des, intr-o multime de situatii. Cu adevarat, ca si oameni, obisnuim sa privim prima data partea de afara, lucurile vizibile, designul sau aspectul general – in functie de parerea  pe care ne-o formam atunci, ne hotaram daca merita sa continuam sau nu ceea ce am inceput, ori sa cautam in alta parte.

Acelasi lucru il putem spune si despre albumele foto – indiferent de nivelul calitativ al fotografiilor din interior, suntem motivati puternic de exterior. De aceste coperti pe care putem sa punem mana, sa le simtim, sa fim atrasi de combinatiile de culori, de tipul texturii, de literele ori cifrele inscriptionate, de modelele alese – toate opereaza impreuna spre a convinge posesorii sau cei dragi de valoarea respectivei lucrari, in ansamblu.

Vom prezenta in continuarea acestui material cateva modalitati prin care aceste coperti de albume foto se impart, cat si solutii concrete de aranjare a graficii si alegere a materialelor. Pana la urma, lucrurile trebuie analizate si privite per ansamblu – personalitatea fiecaror miri va fi reflectata prin  imaginea pe care aceste albume le transmit, cu neaparat elementele mici ce le constituie. Aceasta tehnica digitala permite o versatilitate aparte, o fiabilitate extrem de apreciata in intreaga lume.

Se pot astfel configura albume foto digitale de nunta in stil clasic, contemporan, modern sau avantgardist – combinatiile intre imagine, suprafata, culoare, litere, decoratiuni si finisare dau frau liber imaginatiei, creativitatii.  De obicei, studiorile foto pun la dispozitie ca si materiale: piele naturala, piele ecologica, metacrilat, hartie foto texturizata – din diferite colectii. Totul poate fi vizualizat inainte de imprimare, facand ca acest proces sa raman extrem de usor de controlat.  Sa vedem cateva cazuri concrete de astfel de albume foto digitale, luand treptat cateva modele ce pot fi realizate:

– o culoare pastel, cu un design simplu  in zona marginii exterioare si a cotorului; in centrul copertii se poate plasa numele mirilor

– un design natur, cu un patrat in care apar  data casatoriei si numele mirilor

– un design vintage, de culoare neutra, nuanta mai inchisa, in centrul careia e plasata o fotografie cu proaspatul cuplu

– doua tipuri diferite de material, ce se imbina intr-un mod asimetric, plasand fotografia catre interior

– piele naturala in care sunt plasate doua sau trei fotografii, una sub alta

– o fotografie in centru, incadrata de designul unei rame foto, pe un fundal de piele naturala cafenie

– un design clasic, ce contine doar initialele mirilor

In concluzie, optiunile sunt practic nelimitate – ele vor tine in mare masura de gusturile personale, de durata de timp alocata acestor personalizari, de studiourile cu care lucram si de fotograful nostru. Fiind insa un moment unic in viata, merita sa cantarim bine lucrurile si sa alegem doar ce este mai bun, cu o atentie maxima la detalii!

About Diana Sandu