Don't Miss

Combina eficient aparatura electronica si mobila din living

By on iulie 26, 2016
living

Alegerea mobilierului pentru living poate fi lasata in seama unui specialist in amenajari interioare, el stie cel mai bine cum poate fi decorat un living astfel incat efectul vizual si cel practic sa fie perfect. Cand vine vorba despre electronice, intervin momentele in care fiecare persoana se lasa purtata de propriile instincte si necesitati, majoritatea dintre noi alegand aparatura in functie de estetica si de performante.

Specialistii in amenajari interioare nu sunt tocmai de acord cu o alegere hazardata a aparaturii electronice. In primul rand ar trebui sa se tina cont de mentinerea unui echilibru intre arhitectura mobilierului si forma electronicelor si abia apoi ar trebui sa ne orientam catre performante sau marca.

Pentru a nu ingreuna vizibilitatea celor care il folosesc, televizorului trebuie pozitionat intr-o zona in care sa fie privit cu usurinta atat de persoanele care stau pe canapea, cat si de cele care stau pe fotolii sau pe scaunele din incapere. Nu neglijati nici distanta la care este pozitionat fata de canapea, un calcul simplu scoate in evidenta o distanta de aproximativ trei ori mai mare decat diagonala televizorului.Televizorul este de departe piesa de baza in ceea ce priveste ansamblul electronic al unui living. Am indrazni sa spunem ca rolul televizorului este chiar mai important decat cel al pieselor de mobilier, astfel ca alegerea sa va influenta extrem de mult intreaga amenajare a livingului. Ce trebuie sa stim este ca in cazul televizorului conteaza extrem de mult dimensiunea, culoarea, forma si amplasarea lui intr-o zona care sa serveasca atat rolului functional cat si celui estetic.

Pozitionarea o puteti face atat in cadrul mobilierului, asta daca mobila din living poseda un spatiu dedicat televizorului, cat si pe perete, montajul cu ajutorul unui suport oferindu-va un plus organizare a spatiului interior.

Alaturi de un televizor, cu siguranta veti dori sa montati si un player digital, in acest fel putand realiza dintr-un simplu living o adevarata sala de cinema. Pentru a putea fi accesat un dvd player sau un blu-ray player, este necesar ca el sa fie pozitionat in apropierea televizorului, pe un raft.
Cum nu toate piesele de mobilier au un spatiu dedicat amplasarii playerelor digitale, puteti improviza si inlocui cateva dintre cartile regasite in biblioteca, important este ca distanta intre player si televizor sa nu fie prea mare si voi sa fiti pusi in situatia de a va schimba directia privirii pentru a schimba anumite functionalitati de redare a filmului.

Nu in ultimul rand, un living poate fi dotat cu un sistem audio de inalta calitate care sa ajute in redarea fisierelor in format video sau audio. Pentru a pastra un living curat, aerisit, se opteaza pentru montare boxelor pe perete, la o inaltime care sa elibereze podeaua de eventualele cabluri.

About Diana Sandu