Don't Miss

Cetrebuie sa faceti inainte de sarcina pentru siguranta bebelusului – II

By on mai 9, 2021

Luati acid folic.
Cel mai bine este sa incepeti cu cel putin o luna inainte de a ramane gravida, apoi pe tot parcursul sarcinii. Pentru femeile aflate la varsta fertila, se recomanda cel putin 400 micrograme de acid folic in fiecare zi, fie din multivitamine sau din alimente. Mai exact, unele dintre defectele congenitale pe care acidul folic le poate ajuta sa previna sunt defecte ale tubului neural, cum ar fi spina bifida si anencefalia.

Consultati-va medicul in mod regulat.
Incepand de indata ce credeti ca ati putea fi gravida, programati o intalnire cu un profesionist din domeniul sanatatii si continuati cu ingrijirea prenatala regulata pe tot parcursul sarcinii.

Nu mai bea alcool.
Nu se cunoaste o cantitate sigura de alcool pe care sa o puteti consuma in timpul sarcinii fara a pune copilul in pericol pentru defecte congenitale (si asta include vin si bere).

Daca consumi tutun, renunta.
Consumul de tutun, inclusiv tutunul fara fum, a fost legat de buza despicata, palatul despicat, greutatea redusa la nastere, nasterea prematura si moartea sugarului.

Limitati cofeina.
Deoarece cofeina este un stimulent, aceasta va mareste ritmul cardiac si tensiunea arteriala, care nu sunt bune in timpul sarcinii.

Adresati-va medicului dumneavoastra despre screening-ul genetic si despre ce implica acesta.
Acest lucru este deosebit de important daca aveti antecedente familiale de malformatii congenitale sau daca aveti 35 de ani sau mai mult.

About Diana Sandu