Don't Miss

Cele mai bune locuri in care poti sa montezi o camera de supraveghere

By on noiembrie 21, 2016
camera-de-supraveghere

Atunci cand vine vorba de siguranta familiei tale, trebuie sa fii tot timpul precaut si pregatit. Inainte de a apela la un kit alcatuit din camere de supraveghere, gandeste-te care sunt locurile in care ai nevoie sa instalezi un asemenea kit, dar si care sunt cele mai vulnerabile spatii. Dupa ce ai stabilit aceste detalii, trebuie sa te hotarasti daca vei instala camerele la vedere sau le vei ascunde. Daca le pui la vedere, exista posibilitatea ca hotii sa le vada si sa se sperie, insa la fel de bine ei le pot distruge imediat ce le-au identificat, astfel ca ele nu mai sunt capabile sa surprinda imagini reale. De aceea, este bine sa folosesti un kit camere supraveghere, care sa includa si camere usor de depistat, dar si echipamente ascunse.

Iata cele 5 locuri in care iti poti instala cu succes camera de supraveghere:

Usa din fata – potrivit estimarilor, 34% dintre hoti aleg sa intre pe usa din fata, astfel ca vei dori cu siguranta sa instalezi una acolo. Incearca sa optezi pentru produse de calitate, rezistente, care nu vor ceda la presiunea hotilor. Astfel, daca hotul va incerca sa o distruga aruncand pietre, ea nu trebuie sa cedeze.

Usa din spate – 22% dintre hoti aleg de aceasta data usa din spate, astfel ca trebuie sa instalezi o camera de supraveghere si acolo. La fel se intampla si in cazul in care dispui de mai multe usi exterioare. Principiul esential este acela de a dota cu o camera fiecare usa ce are contact direct cu exteriorul. Incearca sa o plasezi undeva, unde hotul sa nu poata ajunge. Cel mai usor mod de a face acest lucru este sa o instalezi la o inaltime destul de mare. Ea va continua sa surprinda cu exactitate imaginile.

Gradina – sau curtea din spate. Este, de cele mai multe ori, o prada usoara pentru hoti. Ea depoziteaza masinarii si obiecte valoroase, care nu sunt protejate de pereti. De aceea, este bine sa ai paza in acest loc pentru toata durata zilei, dar si noaptea, asa ca vei opta pentru o camera de supraveghere cu vedere nocturna. Cand instalezi un kit de supraveghere video trebuie sa te asiguri ca el surprinde o portiune cat mai mare din gradina, dar, in special, poarta, calea de acces.

Deasupra geamurilor – chiar daca ti se pare destul de greu sa acoperi toata zona, trebuie sa stii ca hotii aleg de multe ori sa se strecoare prin geamuri. Daca ai o casa cu etaj, vei plasa camera deasupra fiecarui geam de la parter. Pentru cele de la etaj nu trebui sa faci acest lucru. In acea zona este nevoie doar de o singura camera, plasata undeva in mijlocul peretelui exterior, care sa surprinda intreaga suprafata, inclusiv gradina si poate chiar poarta de acces. Aceasta camera plasata in varful „piramidei” ofera o vedere de ansamblu; pentru ea trebuie sa alegem varianta care are o raza de actiune extinsa, astfel incat sa putem surprinde si o portiune de strada, poarta, gradina din fata, usa din fata si geamurile de la parter.

Daca aveti pivnita, beci, bucatarie de vara, garaj sau orice alta anexa a casei care nu se afla in raza de actiune a camerelor deja instalate, optati pentru siguranta totala si instalati o camera de supraveghere si pentru acele spatii. Uneori, garajul este legat direct de locuinta printr-o usa, astfel ca din garaj se poate ajunge imediat in casa. Acest model este preluat de la americani si devine din ce in ce mai popular si la noi, mai ales in randul oamenilor instariti. Pentru asta, este esential sa instalam un dispozitiv deasupra usii ce face legatura dintre garaj si restul locuintei.

Daca iti doresti, asadar, sa conferi siguranta si confort familiei tale, mai ales pe timpul vacantei de iarna, cand va pregatiti sa plecati din oras, alege un kit de supraveghere video si asigura-te ca totul este pus la punct, iar casa ta va ramane intacta pana la intoarcerea din vacanta.

About Diana Sandu