Don't Miss

Ce trebuie sa stiti despre prevenirea defectelor congenitale – I

By on aprilie 27, 2021

Evident, scopul fiecarei viitoare mame este sa intampine in lume un bebelus sanatos pe termen lung. In timp ce defectele congenitale nu pot fi in intregime prevenite, este posibil sa cresti sansele de a avea un copil sanatos urmand cateva optiuni de viata sanatoase.

De exemplu, stiati ca acidul folic este cunoscut pentru a preveni multe defecte congenitale grave si se gaseste in majoritatea suplimentelor de vitamine, in special in cele care sunt etichetate ca vitamine „prenatale”? Si stiati ca exista, de asemenea, multe alimente bogate in acid folic, inclusiv sparanghel, broccoli, citrice si avocado, precum si verdeata intunecata, cu frunze, cum ar fi spanacul si salata romana?

Un sondaj recent a constatat ca, in timp ce aproape doua treimi dintre femei stiau ca acidul folic este un nutrient important in prevenirea defectelor congenitale, doar aproximativ o treime a luat in mod regulat o multivitamina cu acid folic inainte de a afla ca sunt insarcinate. Sondajul a mai constatat ca multe femei nu stiau ca fierul, calciul si vitamina D sunt, de asemenea, importante in protejarea bebelusilor in curs de dezvoltare impotriva defectelor. In plus, un numar mic de femei nu si-au dat seama ca evitarea tutunului reduce riscul de defecte congenitale si ca eliminarea consumului de alcool si droguri ilegale in timpul sarcinii ar avea beneficii similare.

Daca sunteti gravida sau va ganditi sa ramaneti insarcinata, iata cativa pasi importanti pe care ii puteti face pentru a va mentine sanatos pe dvs. si pe bebelus .

About Diana Sandu