Don't Miss

Ce trebuie sa stie un mecanic auto?

By on octombrie 9, 2015
mecanic auto

Desi cu multi ani in urma detinerea unei masini a fost un lux, mai nou masinile au devenit o necesitate pentru majoritatea oamenilor. Multi ar putea spune ca aceasta criza economica mondiala a facut ca masinile sa fie din nou un lux, dar acest lucru nu este adevarat.

Tocmai datorita crizei economice tot mai multi oameni trebuie sa accepte locuri de munca in alta localitate decat in care locuiesc, de aceea ei trebuie cumva sa ajunga la locul de munca si cea mai usoara modalitate este naveta cu masina personala. Totodata datorita crizei din ce in ce mai putini oameni isi permit masini noi si isi cumpara mai degraba masini straine la mana a doua. Aceste masini desi par in stare buna mai devreme sau mai tarziu vor ajunge la atelierul de reparatii auto, in mod sigur mai repede decat o masina noua.

Cum soselele noastre sunt pline cu masini la mana a doua in mod sigur si mecanicii auto au inceput sa aiba mai mult de lucru si aceasta meserie a devenit mai cautata decat altele. Totusi trebuie sa stim ca daca cineva stie sa schimbe un proiector de ceata sau umfla roata inca nu inseamna ca este un mecanic auto bun si poate lucra cu toate tipurile de vehicule.

Dezvoltarea industriei auto a facut sa apara foarte multe tehnologii noi, masinile sunt deja computerizate cu tehnologii hibride si electrice care oarecum sunt noi si este nevoie de documentare serioasa pentru a cunoaste si intelege. Un mecanic auto foarte bun stie cum sa lucreze pe diferite tipuri de masini si are acces la documentatiile necesare acestor repararii dupa care se ghideaza.

Un mecanic bun nu incepe reparatiile la o masina daca stie ca nu are toate documentatiile necesare pentru a termina treaba cu bine. Multe persoane care nu au pregatirea necesara pentru calificativul de mecanic auto, incearca sa repare si masini pentru care nu au documentatie iar esecul lor strica reputatia tuturor mecanicilor auto.

Comunicarea cu clientul este foarte importanta, un mecanic bun explica problema si trebuie sa ofere si o rezolvare pentru aceasta problema explicand clientului ce implica aceasta. Sunt mecanici auto care doar spun problema si recomanda cumpararea unei piese noi in locul celei stricate. Acest lucru insa poate fi o rezolvare costisitoare pentru un om de rand care are o masina la mana a doua si nu una noua, el prefera de exemplu o piesa auto din dezmembrari care desi este mai riscanta si nu tine la fel de mult ca o piesa noua dar costa mai putin.

Un mecanic auto profesionist totusi prefera sa lucreze cu piese si accesorii auto de calitate chiar daca vorbim doar de o lampa semnalizare sau proiectoare de ceata, ca sa poata da o garantie pe lucrare, ceea ce la utilizarea pieselor vechi nu poate face sau poate face doar pe risc. Recomandarea unor piese si accesorii auto de calitate la un pret rezonabil ce pot fi comandate de la firme cum este de exemplu Strenger Er-Pol este o parte din rezolvarea problemei in achizitionarea acestora.

Un bun mecanic auto prin montarea unor proiectoare de calitate la un pret bun asigura atat calitatea cat si pretul accesibil al reparatiilor. Astfel va face clientul multumit care se va intoarce si alta data pentru alte tipuri de reparatii de care are nevoie.

About Diana Sandu