Don't Miss

Ce intrebari ar trebui sa pui atunci cand ceri parerea unui consultant SEO?

By on ianuarie 10, 2017
optimizare-seo

Fie ca vrei sa colaborezi provizoriu sau ca ai nevoie de un serviciu complet al unui consultant sau expert in domeniu, este important sa detii un minimum de baza informational despre ceea ce inseamna optimizarea SEO. Cunoscand atat ceea ce are deja site-ul tau din acest punct de vedere si ce imbunatatiri ar mai trebui aduse, te vei asigura ca serviciul de optimizare are rezultate optime si vei reusi sa monitorizezi evolutia acestuia.

Optimizarea seo facuta la un nivel profesionist, conform principiilor acceptate de Google, iti va aduce beneficii multiple si iti va creste site-ul, insa investitia intr-o strategie slaba va avea un impact negativ asupra rezultatelor asteptate.

Prin urmare, care sunt cele mai importante intrebari, pe care trebuie sa le adresezi atunci cand vrei sa angajezi un specialist SEO?

Iata sugestia noastra:

1. Cum imi va urca optimizarea SEO pozitia in motoarele de cautare?

Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, dar si pentru a valida cunostintele unui colaborator pe acest domeniu, trebuie sa afli ce beneficii iti poate aduce o strategie SEO completa.
Vei afla ca SEO nu este o zana ce iti va creste vizibilitatea in mediul online peste noapte, ci ca este un proces indelungat, dar cu rezultate ce se vor vedea si vor rezista in timp. Strategia implica deseori folosirea anumitor cuvinte cheie si conturarea unei autoritati prin distribuirea de link-uri. Daca nu intelegi acesta parte, cere toate lamuririle de care ai nevoie. Este important sa ai o perspectiva asupra acestor aspecte inca de la inceput, pentru a sti ce fel de asteptari sa iti conturezi.

2. Cum ma va tine informat despre toate schimbarile implementate?

Un specialist in promovare SEO iti va trimite rapoarte periodice in legatura cu pasii realizati in imbunatatirea calitatii site-ului tau. Este important sa angajezi pe cineva in care ai incredere, deoarece acesta iti va cere acces la toate datele site-ului tau si il va putea administra oricand are nevoie. Fiecare noua modificare adusa site-ului trebuie raportata si testata, altfel risti sa iti dai seama la final ca investitia ta in serviciile unui consultant de optimizare seo nu se ridica la nivelul asteptarilor tale.

3. Imi poate da exemple de colaborari anterioare si ce rezultate au obtinut ceilalti clienti?

Desigur, este important sa iti faci o oarecare idee despre rezultatele obtinute pana la momentul respectiv, indiferent ca este vorba despre un specialist sau despre o agentie.
Totusi, nu te astepta ca o companie sa iti dea acces la baza ei de date, insa cateva exemple concrete si relevante ar trebui sa fie indeajuns. De asemenea, intereseaza-te ce client a lucrat cel mai mult cu respectivul consultant de optimizare SEO. Asta ar trebui sa iti spuna cate ceva despre ce impact au adus strategiile implementate.

4. Se preteaza strategiile aplicate la standardele si principiile Google?

Aplicarea unor metode corecte din punct de vedere al tehnicilor permise si tolerate de cel mai important motor de cautare din lumea virtuala este cruciala in cresterea traficului pe termen lung. Google isi modifica anual politica, astfel incat sa ofere utilizatorilor cele mai relevante rezultate pentru cautarile lor. De asemenea, se stie ca acesta penalizeaza orice abuz sau abatere de la reguli, asa a trucurile, ce sfideaza algoritmii motoarelor de cautare sunt de cele mai multe ori un esec.

About Diana Sandu