Don't Miss

Ce greseli fac barbatii in momentul in care poarta o cravata?

By on iunie 23, 2017
Cravate de barbati Nobelli

Desi nu exista reguli standard ce se aplica barbatilor care doresc sa poarte cravate, exista cateva sfaturi utile pentru cei care nu doresc sa dea gres in momentul in care le includ in tinuta lor. Noi va dezvaluim, in ordine, cateva greseli majore la care se expune un barbat in momentul in care opteaza pentru o cravata.

Nodul slabit. Din perspectiva celor care detin o pasiune pentru cravate barbatesti, legarea inopinata a nodului pare cea mai importanta eroare pe care o poate face un barbat. Un nod legat necorespunzator se evidentiaza printr-un decalaj evident intre gulerul camasii si panglica respectivei cravate, dar si prin expunerea legaturii metalice in momentul in care va priviti cu spatele in oglinda.

Dimensiunea. O cravata trebuie sa fie legata astfel incat sa se termine aproape de mijlocul cataramei curelei de la pantaloni. O cravata care se termina prea sus va dezorganiza outfit-ul. Chiar si pentru barbatii inalti, designerii ofera cravate suficient de lungi pentru ca, dupa efectuarea nodului, panglica sa se termine tot in acea zona.

Imprimeuri masive. Alegerea unei cravate pentru barbati cu imprimeuri nu este o optiune care nu isi gaseste ecou in cadrul niciunui eveniment. Insa, spre deosebire de un alt articol vestimentar cu imprimeu, precum un tricou sau o camasa, un astfel de model isi pierde versatilitatea daca este purtat in afara ocaziilor speciale pentru care a fost achizitionat. Totusi, desi nu merge integrata intr-un outfit pentru birou, cravata barbateasca apretata cu un imprimeu original poate fi purtata cu succes de Ziua Nationala ori de Craciun.

Coliziuni de culori sau printuri. Atat de multi barbati aleg culoarea sau imprimeul nepotrivit pentru tinuta lor, incat aceasta greseala nu mai este considerata una atat de grava. In ceea ce priveste culoarea unei cravate pentru barbati, aceasta trebuie sa complimenteze camasa si costumul. Daca aveti dubii in privinta culorilor si a imprimeurilor, atunci puteti miza pe o alegere clasica: asortati unui costum intr-o nuanta inchisa o camasa alba, iar orice optiune coloristica din perspectiva cravatei va aduce un plus de culoare, evitand opulenta sau avangardismul.

Aspect dezordonat. Cravata este punctul focal al vestimentatiei barbatesti. Astfel, o cravata necalcata sau patata devine imediat vizibila. Desi ele nu pot fi spalate si calcate cu usurinta, ci doar prin proceduri speciale care nu afecteaza inlay-ul si textura materialului, exista cateva solutii care va pot ajuta sa pastrati acest accesoriu intr-o stare excelenta. In primul rand, trebuie sa o desfaceti de la gulerul camasii dupa fiecare purtare. O puteti aseza in cuier sau pe un umeras, iar tesatura se va indrepta peste noapte. Pentru a evita aspectul dezordonat, este recomandat sa nu purtati niciodata aceeasi cravata in doua zile consecutive.

Latime nepotrivita. Latimea cravatei trebuie sa fie proportionala cu tipul de silueta pe care il aveti, dar si cu piesele vestimentare care va alcatuiesc look-ul: sacoul si camasa. Culoarea accesoriului dicteaza si ea latimea optima.

Nerespectarea codului vestimentar. Da, exista anumite ocazii care solicita purtarea unui tip special de cravata. Un exemplu perfect este codul vestimentar formal/ oficial, in care este obligatorie cravata neagra.

About Diana Sandu