Don't Miss

Ce este epilepsia

By on noiembrie 12, 2018
Ce este epilepsia

Identificarea unei tulburari

Epilepsia este identificata ca o conditie a spectrului cu diferite tipuri de crize si de control care difera de la persoana la persoana. Aceasta include crizele focale; care limiteaza activitatile de procesare la o singura emisfera a creierului; convulsii generalizate care produc activitati pe scara larga in emisferele cerebrale si crize infantile. Gradul de deteriorare variaza de la caz la caz, iar intensitatea crizelor este imprevizibila.

Crizele epileptice pot aparea din diferite motive. In timp ce unii oameni se lupta cu leziuni cerebrale, altii sunt intampinati cu tulburarea strict din istoria familiei. Testarea si examinarea istoriilor familiale sunt esentiale pentru diagnosticarea tulburarii si a cauzei sale.

Episoadele ereditare exista, dar nu reprezinta o preocupare majora atunci cand au un copil. Majoritatea copiilor cu un parinte epileptic nu vor deveni ei insisi epileptici sau nu vor experimenta convulsii, dar exista un risc. Daca ambii parinti au epilepsie, riscul este mai mare pentru un copil de a avea tulburarea, dar sansele sunt inca scazute. Mai putin de 5 din 100 de persoane vor dezvolta epilepsie de la mama, iar riscul este putin mai mare daca tatal are epilepsie.

Nu numai ca capturile pot pune in pericol siguranta, ci pot afecta si alte calitati ale vietii, inclusiv relatiile, munca si viata sociala. Pentru unii, iesirea la o bautura cu prietenii nu este in discutie, in timp ce altii nu pot iesi noaptea pentru riscul de aprindere a luminilor.

O conceptie gresita in mod obisnuit este ca cineva care sufera o ranire a capului va avea epilepsie indeaproape dupa incident. Acest lucru nu este intotdeauna cazul, desi se intampla in anumite circumstante.

Acum, ca stiti mai multe despre epilepsie, luati in considerare gasirea unei organizatii locale in care puteti ajuta sa promovati si sa aduceti la cunostinta aceasta tulburare neurologica din comunitatea dvs.

About Diana Sandu