Don't Miss

Cat de mult conteaza mediul de lucru pentru un job de videochat?!

By on iulie 7, 2015
angajarea intr-un studio de videochat

Videochatul este o meserie tot mai populara, acest job fiind un adevarat plan de interes pentru reprezentantele publicului feminin care doresc sa isi sporeasca veniturile lunare. De-a lungul timpului s-a iscat variate discutii in jurul avantajelor si dezavantajelor propuse de angajarea intr-un studio sau de practicarea acestei meserii din cadrul propriei locuinte, fiecare alternativa fiind simpatizata si aclamata de anumite persoane. Experienta va reflecta, in cel mai probabil caz, mediul de lucru care se potriveste cel mai bine personalitatii dumneavoastra, insa o comparatie obiectiva este intotdeauna binevenita.

  1. Efectuarea platilor

Ei bine, atingem din incipit planul cel mai sensibil pentru o persoana care doreste sa paseasca in industria videochat-ului. In primul rand ne raportam la modalitatea de plata in cadrul unui studio. Trebuie sa fiti constienta de faptul ca majoritatea studiourilor efectueaza platile in avans, chiar daca la momentul respectiv nu au incasat castigurile din parteneriatele active cu site-urile de specialitate. Modelele angajate sunt platite conform contractului indiferent de situatia financiara pe care o parcurge studio-ul, ceea ce reprezinta un avantaj important. La polul opus, activitatea de acasa este remunerata de site-urile de specialitate cu un delay de aproximativ trei saptamani, fapt care ar putea sa va dea planurile peste cap cel putin in prima luna de activitate. Cheltuielile zilnice nu asteapta sa intre banii in cont, asa ca va trebui sa gasiti alternative pentru a acoperi costurile din aceasta perioada.

  1. Cheltuieli suplimentare

Daca vrei sa optezi pentru angajarea intr-un studio de videochat nu trebuie sa iti faci griji referitoare la costurile interne pe care le firma le intampina lunar, ele fiind acoperite integral de echipa de administrare. Incepand cu achizitiile de ordin tehnic, precum calculatoarele, camerele web profesioniste sau plata abonamentelor de internet, pana la investitiile in design-ul personalizat al camerelor sau in imaginea modelelor. Acasa lucrurile sunt foarte clar transate. Nu exista suport din partea nimanui, iar orice cheltuiala este directionata direct catre persoana care activeaza in domeniul videochat-ului, ea fiind pusa intr-o situatie destul de dificila. Sa luam un exemplu concret si uzual: ansamblurile tehnice.

Trebuie sa investiti in echipamente tehnice de calitate, precum monitorul si camera web. Sunt multe branduri care pun la dispozitia clientilor echipamente second hand extrem de calitative, anumite monitoare marca Foxhall indeplinind cerintele suficiente pentru crearea unui mediu de lucru profesional. Acuitatea, luminozitatea si contrastul camerei web sunt trei trasaturi esentiale, pentru ca prin intermediul imaginilor calitative reusiti sa atrageti clientii in ferestrele private de chat.

  1. Turele de lucru

Desi nu dorim sa minimalizam din comoditatea orarului de lucru de acasa trebuie sa pastram o directie rationala si sa ne gandim la plusurile pe care le ofera programul fix de lucru. O regularitate din acest punct de vedere va ajuta sa formati o conduita citadina usor de respectat, astfel incat sa nu va petreceti toata ziua lucrand, dar nici sa nu pierdeti timp pretios. In mod coerent, castigurile cresc direct proportional cu orele dedicate lucrului, chiar daca nivelul comisioanelor incasate este cu mult sub cele pe care le-ati putea castiga acasa. Atmosfera joviala din propriul apartament nu ajuta in momentul in care trebuie sa va mobilizati pentru un interval de patru – sase ore de lucru, un alt minus fiind reprezentat de faptul ca nu beneficiati de sfaturile si suportul oferit de colegi sau de echipa de traineri.

About Diana Sandu