Don't Miss

Cat de dificil este un examen de gramatica?

By on octombrie 7, 2017
Examen gramatica

In fiecare an, candidatii la admitere trebuie sa treaca o proba de foc pentru a intra la facultatea dorita. Pentru cei care isi propun sa fie studenti la drept, la academia de politie, la scolile de politie sau la scolile de agenti de penitenciare sau de subofiteri jandarmi, miza este foarte ridicata : au de sustinut un examen de gramatica la limba romana care necesita o pregatire serioasa.

Pregatirea la gramatica se poate face individual sau alaturi de un profesor medidator. In ambele cazuri, cartea de pregatire aleasa poate face diferenta intre o pregatire reusita si una incompleta. Aceasta trebuie sa respecte tematica de examen a fiecarei facultati in parte si sa acopere fonetica, vocabularul, morfologia si sintaxa – capitole ale gramaticii care se dau la examen.

Cartea de gramatica a limbii romane pentru examene care iti usureaza invatatul este una care prezinta teoria intr-un mod clar si structurat. Notiunile teoretice de multe ori dau batai de cap tinerilor, dar daca sunt insotite de grile tematice la sfarsitul capitolelor, speciale pentru fiecare parte de vorbire sau de propozitie, totul devine simplu. Exemplificarea ajuta foarte mult la fixarea cunostintelor.

Apoi, este necesar sa exersezi cat mai multe grile tip examen pentru a te obisnui cu specificul admiterii. In plus, trebuie sa cunosti subiectele de la admiterea din 2009, 2010, 2011 pentru a sti la ce sa te astepti pe viitor. Daca ai o carte in care acestea au si raspunsurile date, explicate si comentare, cu atat mai bine.

Examenul de gramatica de la admiterea in facultate este unul special, care atinge probleme de gramatica unice, de aceea pregatirea trebuie sa se faca dupa o carte speciala.

Candidatii din anii trecuti au folosit de obicei cartile « Gramatica limbii romane pentru examene » de Alexandru Petricica. Prezentarea cartii de pe site-ul grile-gramatica.ro acopera tot ce e nevoie pentru o pregatire reusita. Poti citi si despre experienta de examen a viitorilor tai colegi de facultate.

Orice carte ai alege, fii sigur ca acopera toate criteriile pentru o pregatire corespunzatoare : tematica de examen a facultatilor, teorie structurata si exemplificata, grile tip examen comentate si gradate ca dificultate, subiectele din anii trecuti explicate.

About Diana Sandu