Don't Miss

Cat costa un cap tractor second hand si care sunt alternativele de achizitie

By on iunie 5, 2015
cap tractor

Domeniul transporturilor terestre este dominat in mod cert de segmentul rutier, mai ales de ansamblele de mari dimensiuni, capabile in orice moment sa transporte bunuri intr-o cantitate foarte mare. Daca sunteti transportator sau pur si simplu doriti sa beneficiati de solutii sporadice de transport pentru compania voastra, este posibil ca definirea unui camion personalizat, adaptat necesitatilor voastre, sa reprezinte solutia ideala. Nu detineti un camion dar aveti in plan achizitionarea unuia care sa va ofere toate resursele necesare diferitelor tipuri de transport? Incepeti prin a va orienta catre un cap tractor, ansamblul de baza al oricarui camion dedicat transportului.

Unde gasim un cap tractor accesibil?

De departe cea mai la indemana varianta de cap tractor este reprezentata de o solutie second hand, preturile fiind destul de atractive. Astfel, pentru un model Scania fabricat in anul 2005, mai exact modelul R 420, veti achita undeva la 90.000 de lei, motorul si accesoriile fiind intr-o stare foarte buna. Norma de poluare este Euro 3, una considerata medie din punct de vedere al costurilor aferente, in timp ce carburantul este motorina. In privinta caracteristicilor tehnice, se remarca o sarcina utila de pana la 19 tone, in timp ce masa maxima autorizata se ridica pana la valoarea de 44 de tone. Modelul detine un motor a carui putere este de 420CP, in timp ce kilometrajul de aproximativ 600.000 km indica o rulare destul de profunda a modelului.

Un cap tractor cu mult mai evoluat dar si mult mai bine cotat din punct de vedere financiar poate fi achizitionat tot second hand la un pret de aproximativ 230.000 de lei. Este vorba despre un model Volvo 500, un camion care face parte din gama FH13, una dintre cele mai evoluate generatii de capete tractor ale companiei cu origini suedeze. Acest model de cap tractor dispune de un motor cu o capacitate cilindrica de aproximativ 13.000 cm3, in timp ce puterea efectiva este de 500 CP. Avand un rulaj de aproximativ 380.000 de kilometri dar si o cutie automata, acest cap tractor poate reprezenta si o solutie relativ ecologica, norma de poluare Euro 5 incadrandu-l in randul ansamblelor de top.

O solutie medie din punct de vedere al caracteristicilor tehnice raportate la pretul de achizitie este modelul DAF 460, un cap tractor care face parte din gama XF105. Modelul este scos la vanzare pe site-urile de ansamble second hand la un pret de 140.000 de lei si are o vechime de aproximativ patru ani, perioada in care a parcurs aproape 400.000 de kilometri. Cu o capacitate cilindrica de 12.900 cm3, motorul dezvolta o putere de 460 CP si este beneficiarul normei de poluare Euro 5.

Nu dispuneti de resurse financiare astfel incat sa va puteti achizitiona un cap tractor performant in vederea derularii diferitelor operatiuni de transport? Ca o alternativa mai mult decat profitabila la achizitia unui astfel de ansamblu, puteti apela la inchirieri pentru perioade scurte de timp. In acest sens, va bucurati de aceeasi utilitate la preturi accesibile, companii precum www.lucrariutilaje.ro oferindu-va contracte permisive si tarife preferentiale in functie de perioada de inchiriere.

About Diana Sandu