Don't Miss

Care sunt proprietatile extrasului de echinacea?

By on octombrie 22, 2015
echinacea

Medicina moderna foloseste echinacea in mai multe directii, dintre acestea se remarca cele de intarire a sistemului imunitar pentru prevenirea si tratarea gripelor de sezon, tratamentul artritelor si al infectiilor, si nu in ultimul rand al colicilor. Echinacea detine proprietati antiinflamatorii si antibiotice fiind foarte utila cum am mai precizat deja in anotimpul rece cand amenintarile legate de gripe ne pandesc la tot pasul.

Infectiile urinare si cele ale tractului urinar sunt combatute frecvent cu produse ce contin extractul de echinacea. La exteriorul corpului echinacea ajuta la o vindecare mai rapida a ranilor minore de la suprafata pielii.

Eficienta sistemului imunitar este legata de stimularea sistemului imunitar, pentru ca ea ajuta la ridicarea numarului de celule imune de la nivelul sangelui, rezultand astfel o mai rapida combatere a gripelor si racelilor.

Datorita proprietatilor sale inflamatorii, echinacea este ideala pentru tratarea ranilor ce se lasa mai greu vindecate prin intermediul unguentelor si cremelor.

Ca efecte secundare pana in prezent nu sunt cunoscute efecte secundare importante, sau care sa merite a fi mentionate. Sunt totusi posibile diverse alergii, desi nu au fost probate pana acum, la persoanele ce prezinta alergii la plante cum ar fi floarea-soarelui. Un lucru ce trebuie mentionat este ca pentru pacientii care sufera de tuberculoza si artrita reumatoida produsele ce contin echinacea nu trebuie administrate astfel de produse. La ei se adauga persoanele care sufera de diabet si femeile insarcinate.

Sub ce forma poate fi consumata echinacea?

Extractul de echinacea se regaseste pe piata in forma de tablete, ceai sau forma lichida, tablete. Tratamentul pentru raceli cu echinacea se recomanda a nu depasi 8 saptamani, deoarece specilistii considera ca daca ar depasi aceasta perioada organismul va ajunge sa o ignore. Capsulele cu echinacea s-au dovedit a fi cele mai putin eficiente, comprimatele fiind recomandate cel mai adesea.

About Diana Sandu