Don't Miss

Care este cel mai bun ulei de motor?

By on iunie 8, 2017

Se recomanda consultarea manualului de utilizare al autoturismului in vederea alegerii unui ulei de motor ce prezinta caracteristicile recomandate de producatorul autoturismului.

Anumite uleiuri auto sintetice prezinta o perioada mai mare de utilizare in detrimentul celor semisintetice.

La achizitionarea unui ulei de motor trebuie schimbat si filtrul de ulei. Pentru a usura munca soferilor producatorii de filtre de ulei au inscriptionat pe ambalaj marca si modelul masinii cu care sunt compatibile. Pentru a va scuti de drumuri prin magazinele de specialitate puteti comanda ulei de motor pentru masina dumneavoastra pe site-urile de specialitate cu piese auto online.

Dupa ce ati schimbat uleiul de motor nu se recomanda fortarea motorului. Este indicat sa asteptati ceva timp dupa care ii dati cheie si asteptati,stand pe loc ca motorul sa se greseze iar uleiul proaspat introdus sa ii ofere protectia necesara.

A doua zi, inainte de a pleca la drum, verificati nivelul uleiului de motor – acesta trebuie sa se afle intre zona marcata MIN si MAX. Aceasta verificare se va face pe o suprafata orizontala ci nu pe una inclinata pentru a avea rezultate concludente. Mai uitati-va o data sub masina pentru a fi siguri ca filtrul a fost pus corect si ca nu exista pete de ulei.

About Diana Sandu