Caracteristici pe care trebuie sa le cunoastem atunci cand achizitionam un Power Bank
Daca vrem sa plecam undeva, insa bateria telefonului sau a oricarui dispozitiv mobil este aproape descarcata si nu le putem utiliza, situatia devine una stresanta si enervanta. Daca ti s-a intamplat deja asta, stii exact ce ai de facut.
Aici apare momentul unde detinerea unui power bank personalizat poate aduce o diferenta uriasa in placerea de a utiliza dispozitivul mobil.
Pe masura ce tehnologia continua sa avanseze in societate, dispozitivele noastre ne pun la dispozitie comoditate si comunicare la viteze extrem de mari.
Telefoanele noastre au devenit mai usoare, mai mici si mai economice, in asa fel incat oamenii sa le poata purta in genti, buzunare, etc. In ultimii 25 de ani a existat un impuls pentru oameni in a cumpara dispozitive portabile care imbunatatesc calitatea vietilor noastre. Telefoanele au evoluat din a fi voluminoase, in a fi subtiri, usoare si foarte eficiente. Alaturi de cresterea imensa a utilizarii lor, trebuie sa existe o modalitate prin care sa le avem incarcate tot timpul. Acesta este un motiv pentru care multe companii au introdus Power Bankurile pe piata lor.
Ce este un Power Bank? Este un incarcator portabil pentru dispozitivele mobile si este absolut necesar pentru cei ce calatoresc frecvent. Trebuie sa aiba posibilitatea de a le incarca in permanenta daca doresc sa le utilizeze la capacitate maxima intr-o singura calatorie. Telefoane, tablete, camere video, toate acestea necesita energie dupa ceva timp, iar prize nu se gasesc oriunde mergem.
Sfaturi pentru a cumpara un Power Bank
Cerintele personale te vor determina sa alegi ce fel de incarcator ai nevoie. Daca nu aveti prea multe dispozitive alaturi intr-o calatorie, ar trebui sa cumparati un incarcator de dimensiuni mai mici, cu o capacitate mai mica, poate chiar suficienta pentru o singura incarcare completa.
1. Capacitate – determina consumul:
Principalul atribut asociat unui power bank este capacitatea sa de stocare. Acesta se masoara in mili amperi ora(mAh). Nu poti calcula exact de cate ori un power bank poate sa iti incarce telefonul, dar cu ajutorul sistemului de calcul prin mAh putem aproxima.
In mod normal, pentru un telefon cu o baterie de 1500 mAH, ideal ar fi ca o baterie cu capacitate tot de 1500 mAH sa fie suficienta pentru a-l incarca o data. Atunci cand achizitionam un power bank, trebuie sa ne asiguram ca poate incarca bateria unui anumit dispozitiv. Prin asta incercam sa spunem ca tensiunea de iesire a bateriei trebuie sa corespunda cu cea a dispozitivuljui.
2. Incarcare prin USB:
Multe dintre actualele incarcatoare portabile au fost produse pentru a incarca prin intermediul unui USB. Unele din modelele vechi nu au aceasta caracteristica. Au un cablu separat pe care trebuie sa il porti alaturi de incarcator. Acesta se adauga la numarul de lucruri ce ar putea o potentiala modalitate pentru ca bateria sa nu functioneze. Dupa ce ai incarcat power bankul acasa, ramane doar sa iti conectezi dispozitivul la telefon cu un adaptor, iar acesta va incepe sa incarce instant.
3. Pret si calitate:
Inafara de puterea bateriei, o alta caracteristica ce te-ar putea ajuta sa te decizi ce power bank ar trebui sa cumperi este chiar… pretul. Totusi, nu ar trebui sa cumperi unul care foloseste baterii resigilate sau prefolosite.
4. Portabilitate:
Unul dintre principalele motive pentru a cumpara un power bank este factorul portabilitatii. Abilitatea de a incarca un dispozitiv in timp ce te deplasezi, pentru ca nu poti avea un incarcator cu tine, reprezinta un imens plus. Acorda atentie acelor aparate care promit multe insa au un pret redus. In general, primesti ceea ce ai achizitionat. Un power bank prea ieftin poate sa aduca nesiguranta si sa nu incarce nici macar jumatate din capacitatea pe care o are.
Un power bank este unul dintre putinele dispozitive care nu reprezinta un moft, ci o necesitate. Acestea se bazeaza exclusiv pe intrebuintarea sa si pe dimensiuni, facand abstractie de alti factori precum designul.
0 comments