Don't Miss

Cand totul merge ca pe roate…

By on noiembrie 16, 2015
casa

Cand iti este lumea mai draga, apare cate o problema care-ti strica ziua, sau chiar toata saptamana. Sa spunem ca m-am mutat de curand la casa. De-atunci, cu tot efortul adus de munca de aranjare, traiesc intr-o continua exuberanta. A avem o curte in proprietate este de-a dreptul nemaipomenit, poti planta cu propria mana un pomisor sau o floare. Drept e ca, daca ar fi fost primavara, sau vara, situatia ar fi fost si mai placuta, dar chiar si-asa, ai de ce sa te bucuri. Pomisorii chiar acum se planteaza, iar o curte plina de crizanteme este superba !

 

Cu incalzirea nu e chiar atat de rau, cladirea fiind izolata, ceea ce e un mare plus. Altceva mi-a alungat zambetul si m-a adus cu picioarele pe pamant: mi s-a amintit foarte direct de fosa septica. Ohhhh, nu se pot face economii de apa, cu gandul ca cea uzata umple tancul septic. Ati incercat sa va clatiti pe dinti cu mai putina apa ? Sau sa spalati de mana in locul masinii ? Asta e de-a dreptul de neconceput. Ce mai incoace si-ncolo, trebuie sa accepti realitatea crunta: e nevoie sa chemi vidanja. Functioneaza ca si-n cazul dependentei – odata admisa problema, ea devine putin mai usoara.

Trebuie sa dai intai piept (telefonic) cu cineva din domeniu – nu un lucru placut, doar stim toti cata neseriozitate exista in societatea romaneasca, de care nu esti niciodata ferit. Si chiar mergand mai departe – preturile solicitate sunt aiuritoare, ai impresia ca cei de la celalalt capat al firului pescuiesc in ape tulburi: arunca momeala unui pret, daca esti un peste mare, te arunci, fara sa te uiti la firul unditei, daca nu, te zbati, te zbati, dar pana la urma tot incerci sa musti, si poate te prind asa. Dezastru, o problema pe care ai ignorat-o cand ai facut marele pas de a te muta la casa, se dovedeste a fi o piatra de incercare a rabdarii.
Se poate totusi sa scapi de stres: o echipa de profesionisti poate sa salveze situatia si sa rezolve rapid dezechilibrul, lasandu-te sa te bucuri in continuare de micul tau paradis.

About Diana Sandu