Don't Miss

Cand partenerul nu te mai atrage

By on aprilie 19, 2015
partener

Daca nu ar exista astfel de probleme, dupa ce dispare dragostea, poate ca am imbatrani, cu totii, fericiti, alaturi de dragostea noastra din copilarie. Din pacate, insa, nu toti traim propriul basm si, nu de putine ori, dupa multi ani petrecuti impreuna, ne trezim intr-o dimineata gandindu-ne ca partenerul nostru nu ne mai atrage…

De ce?

Motive pentru care poate disparea atractia dintre partenerii unui cuplu pot fi destule. De la micile neintelegeri, de zi cu zi, care erodeaza, incet –incet, nu doar dragostea, dar si atractia fizica, si pana la saturatia psihica, pot aparea o multitudine de factori si variatii ale acestora, care sa ne intoarca de pe drumul „impreuna pana la adanci batraneti”.

Important este, insa, sa intelegi cu exactitate ceea ce a cauzat acest lucru. Prima tendinta – data de un mecanism de aparare al psihicului – este sa ne gandim ca vina este in totalitate a partenerului. Totusi, un cuplu este format, intotdeauna, din doi si, implicit problema este si ea, a amandurora. Asdar, nu te grabi sa arunci vina pe umerii partenerului si vezi, intai, unde ai gresit tu.

Ce e de facut?

Atunci cand ai aflat cu exactitate care este motivul pentru care atractia a disparut, discuta cu partenerul, intr-un mod sincer, si gasiti, impreuna, o rezolvare a problemei. Desigur, si el, fortat de acelasi mecanism de aparare, va incerca intai sa se apere, insa, printr-o conversatie sanatoasa, puteti ajunge la o solutie finala.

De exemplu, daca partenerul nu te mai atrage din cauza monotoniei, este cazul sa iesiti, putin, din obisnuinta. Poate ca e timpul sa intrati putin in fondul de economii si sa mergeti impreuna intr-o excursie sau sa iesiti mai mult in oras, sa cunoasteti si alti oameni. Este important sa stiti ca ceea ce vi se intampla este absolut normal si ca peste 90% dintre cupluri se confrunta, la un moment dat, cu o astfel de problema. Diferenta o face, insa, gradul de maturitate al cuplului si daca acesta este sau nu inclinat spre gasirea unor solutii constructive si nu distructive

About Diana Sandu