Don't Miss

Bolile mintale in tara noastra – II

By on iunie 9, 2021

Legi bine intentionate au fost create in urma cu zeci de ani pentru a proteja drepturile persoanelor grav bolnave mintal. Dar legiuitorii nu au luat in considerare faptul ca cei cu SMI sunt adesea constienti de boala lor din cauza unui simptom numit anosognozie. Ca urmare, cei cu SMI nu sunt de cele mai multe ori dispusi sa caute tratament.

Spitalele de sanatate mintala s-au oprit in masa in ultimele decenii. In acelasi timp, finantarea publica pentru tratament a scazut drastic. Acest lucru a impiedicat dezvoltarea serviciilor adecvate pentru ambulatoriu si a locuintelor pentru bolnavii psihici grav.

Important de retinut, noile cercetari arata ca episoadele de psihoza pot provoca mai multe leziuni ale creierului. Lipsa tratamentului in timp util, adecvat si adecvat are ca rezultat adesea ca fiecare episod sa devina din ce in ce mai sever, reducand probabilitatea de recuperare.

Acest lucru se dovedise adevarat pentru Sean. La un an dupa boala, a primit un mesaj dintr-un joc de Scrabble pentru a-i taia urechea sau degetul de la picioare sau pentru a-si rupe un picior pentru a salva lumea. In toiul noptii, m-am trezit la tipetele lui care sangerau. Sarise la 15 metri de un copac, fracturandu-si spatele in schimb. Chiar inainte de aceasta isprava, el a incercat, fara succes, sa taca comenzile. Si-a marcat bratul cu o furculita, o cicatrice care ramane si astazi. El a fost internat pentru ingrijiri psihiatrice, dar eliberat in termen de sapte zile, cu putine imbunatatiri.

About Diana Sandu