Don't Miss

Beneficiile sistemelor performante de aer conditionat

By on noiembrie 21, 2015
aer conditionat

Cautati cea mai inteligenta solutie pentru a scapa de caldura din timpul verii? Va doriti in acelasi timp un sistem eficient energetic, care poate sa va ofere si caldura in timpul iernii? Daca raspundeti afirmativ la aceste intrebari solutia potrivita este un aparat de aer conditionat cu sistem inverter.

Reclamele producatorilor ne informeaza ca folosirea aparatelor de aer conditionat care detin acest sistem aduce dupa sine facturi de electricitate cu pana la 50% mai mici, comparativ cu folosirea aparatelor obisnuite. Motivul consta in modul de functionare pentru ca dupa ce este atinsa temperatura setata in incapere, sistemul inverter ajusteaza viteza compresorului la nivelul necesar pentru a mentine aceasta temperatura, cu un efort cat mai redus. Acest tip de functionare este complet diferit de cel traditional care porneste si opreste compresorul pe timpul utilizarii sale, consumand foarte mult curent.

Climatizoarele cu sistem inverter vor functiona la capacitate maxima atunci cand sunt pornite. Din acest motiv temperatura dorita va fi atinsa mult mai repede, iar nivelul de functionare va fi modificat in mod corespunzator doar pentru a mentine aceste conditii. Ajustarea jetului de aer inseamna de asemenea un confort mai mare al locuirii pentru ca nu veti resimti temperaturi extreme cum se intampla atunci cand aparatul de aer conditionat functioneaza un timp prea indelungat sau un timp prea scurt. Pe scurt, aparatele de aer conditionat cu sistem inverter pot varia capacitatea de operare, in timp ce aparatele clasice pot functiona numai la o capacitate fixa.

Alt avantaj important al unui aparat de aer conditionat inverter este faptul ca modul de functionare este extrem de silentios. Aceasta caracteristica il face perfect pentru a fi instalat in dormitoare si spatii de lucru pentru ca nu vor incomoda somnul sau concentrarea. De asemenea, o temperatura constanta este un factor foarte important pentru odihna, dar si pentru sanatate in general pentru ca reduce stresul cauzat de disconfort si a creste performanta fizica a organismului.

About Diana Sandu