Don't Miss

Bancurile – apreciate de cand lumea!

By on septembrie 28, 2015
zambet de copil

Odinioara nu exista tehnologie, nu existau jocurile pe televizor ori PC, nu exista de fapt televizorul si nici macar radioul. Modalitatile celor de atunci de a se relaxa constau in principal prin socializare si arta. Se organizau anumite intalniri intre cetatenii de elita ai societatii, in care se dezbateau diferite probleme cotidiene de natura politica sau zvonuri din localitate, acompaniate ulterior de activitati ce contribuiau la progresul ramurii artistice cat si a celei rationale ale celor care asistau. Astfel de intalniri erau productive mai ales printre celebrii artisti din domeniu, care isi expuneau ultimele ganduri in ceea ce priveste notiunea de creatie literara.

Reunirile s-au pastrat si in prezent intre cei care valorifica literatura si menirile ei benefice in dezvoltarea lexicului si a culturii generale. Dar pana si cel mai dramatic personaj din tara noastra simpatizeaza momentele amuzante, glumele pricepute numai de cei capabili sa inteleaga finetea ascunsa de o masca facuta din cuvinte, intocmai cu scopul de a-i selectiona pe cei demni de cei nedemni.

Initial cele mai tari bancuri erau o modalitate prin care persoanele se distrau unul pe celalalt, fiind impartasite de cele mai multe ori prin cale verbala, fara a fi scrise in carti nisate ca si alte opere literare. Cateva popoare sunt chiar renumite pentru deprinderile lor in materie de bancuri. Mai mult, aceasta modalitate de amuzament a capatat asemenea forme incat era nu de putine ori inclusa in spectacolele prezentate de renumite circuri ce faceau inconjorul lumii.

Chiar daca la inceputurile lor, povestiri amuzante erau create doar despre o plaja foarte restransa de subiecte, in ziua de azi, este greu sa gasesti un subiect despre care sa nu fie bancuri. Exista astazi bancuri tari lungi, bancuri tari scurte, bancuri tari deocheate, bancuri tari cu Bula si insiruirea nu se opreste aici.

Offline sau online ? Carti sau site-uri ?

Remarcand cerinta unei culegeri cu astfel de texte hazlii, s-a luat hotararea scrierii primelor carti alcatuite exclusiv din bancuri. Acestea erau scrise luandu-se in calcul hazul fiecarui popor, intr-un stil care sa oglindeasca trasaturile acestuia. Au fost scrise astfel intaiele „manuale” de bancuri, ce au avut o influenta importanta asupra multor indivizi iubitori ai hazliului. De aici, gradat au progresat adevaratii specialisti in materie, tot mai multi comici , care pe langa interpretarea acestor bancuri, suplimentau cu noutati prin inventivitatea pe care o dovedeau.

Pentru ca suntem comozi  si preferam sa citim un banc bun din fotoliu, dam o simpla cautare pe google.ro iar rezultatul va fi unul mai mult decat imbucurator. Vom gasi bancuri tari cu blonde, bancuri tari deocheate si multe altele. Sunt website-uri speciale de bancuri grupate dupa categorii, pentru gusturile fiecaruia dintre noi. La noi in tara, in randul bancurilor intelese de majoritatea se afla in prim-plan ca personaj celebrul Bula, alaturi de Gheorghe si Maria.

Cert este ca atunci cand doriti sa va relaxati citind bancuri tari, cel mai la indemana este sa apelati la site-urile online incat va veti satisface toate poftele!

About Diana Sandu