Don't Miss

Baga la pariuri numai banii pe care esti dispus sa-i pierzi!

By on august 18, 2017
Pariuri

Este o regula de aur in pariurile sportive pe care prea putini o respecta din pacate, motiv pentru care si pierd (unii chiar foarte multi bani).

Dar hai sa vedem ce vrea ea mai exact sa spuna. In primul rand, cand vorbim de pariuri sportive vorbim de un joc de noroc pe bani unde riscul de a pierde nu este de neglijat. Exista intr-adevar si „riscul” placut de a castiga chiar bani frumosi insa mai inainte de a castiga, trebuie sa fim constienti ca am putea pierde.

Ei bine, tocmai din acest motiv, orice parior ar trebui sa se asigure inainte de a juca ca banii pe care-i are pentru pariuri pot fi pierduti fara a-i prejudicia mari probleme dupa. Cu alte cuvinte, vorbim de bani dispensabili, in niciun caz de banii de chirie, banii de mancare, bani imprumutati sau chiar cazuri mai grave cum ar fi bani din gestiune (adica lucrezi la o firma si pariezi banii din incasari), economiile stranse pentru diferite lucruri (o masina de exemplu, sau banii de vacanta) sau in cel mai rau caz, banii de apartament/casa.

Daca in primul exemplu ce l-am dat, repercursiunile nu sunt foarte mari (ai jucat banii de mancare sau de chirie… asta e. Va trebui sa te imprumuti, sa ceri ajutor de la prieteni sau de la parinti – insa aici cel mai important e sa te ajuti singur constientizant prostia pe care ai facut-o). Problema se strica cu adevarat cand vorbim de cazurile mai grave. In momentul in care strangi bani pentru un anumit lucru cu cine stie ce sacrificii, iar apoi din pura prostie risti sa-i pierzi la jocuri de noroc, ai putea avea grave probleme si tulburari dupa. Nu-i usor sa treci prin asta.

Cel mai grav e insa sa joci bani care nici macar nu sunt ai tai. Stiu, e foarte usor sa calculezi cat iti da doua meciuri sigure cu cota de 1.1, 1.2, la o suma de 10000 RON, chiar daca vorbim de banii din incasarile firmei pentru care lucrezi. Ii pui o data, iei 2000 de RON daca castigi si esti boier in luna respectiva. S-ar putea chiar sa castigi o data, sau de doua ori. Dar ce te faci daca pierzi? Pentru ca acest lucru inseamna printre altele furt si poti ajunge si dator vandut dar si la inchisoare. Si toate astea dintr-o prostie, sau din cauza unui risc de care nici n-ai fost constient cand ti l-ai asumat.

De cazurile in care unii isi joaca la pariuri sportive chiar casa nici nu mai amintesc, pentru ca le consider fara speranta. Jocurile de noroc pot aduce castiguri frumoase, dar dincolo de asta au si ele riscul lor. Si daca nu ni-l putem permite, e mai bine sa stam pe langa. Cata vreme jucam pe niste bani pe care ni-i permitem sa-i pierdem fara a avea repercursiuni severe in viata noastra, ii dam bataie inainte pentru a lua tot ce putem de la casele de pariuri sau de la salile de bingo ori de casino.

About Diana Sandu