Don't Miss

Avantajele pe care le propune tigla metalica proprietarilor de cladiri

By on septembrie 29, 2015
tigla metalica

Simti nevoia de a aduce un plus locuintei tale sau doresti sa iti echipezi corespunzator acoperisul pentru senzonul rece? Daca intentionezi sa iti construiesti o casa sau doresti sa o renovezi pe cea actuala, o investitie longeviva si practica este reprezentata de tigla metalica. Mai putin importanta este”destinatia” amplasamentului respectiv, care poate sa fie in egala masura un spatiu privat – o vila care va gazdui pe viitor vacantele tale alaturi de familie, dar si un spatiu industrial care adaposteste numeroase echipamente si echipe de angajati.

Specialistii care dispun de cunostinte ample in domeniul constructiilor recomanda tigla metalica pentru acoperisul cladirilor civile sau industriale, invelirea cu acest material fiind deopotriva o metoda prin care puteti aduce un plus estetic, dar si o maniera practica prin intermediul careia veti spori confortul si functionalitatea spatiului respectiv. Nu exista restrictii la montajul tiglei metalice, aceasta reprezentand un invelis care poate fi utilizat deopotriva pentru finisarea cladirilor recente, din cadrul centrelor rezidentiale moderne, dar si pentru renovarile la nivelul acoperisurilor vechi, ale unor cladiri ce abia acum se bucura de avantajele tehnologiilor si materialelor de actualitate.

Majoritatea firmelor de specialitate reusesc sa puna dispozitia clientilor numeroase variante cromatice, precum si gama diversificata de profile, pe care fiecare persoana le poate selecta dupa bunul plac.Pentru ca aveti la dispozitie o astfel de libertate de alegere, nu exista locuinta care sa nu capete simultam un plus practic, dar si un gram de originalitate si armonie la nivel exterior. Tigla metalica este o optiune omogena pentru orice tip de cladire, indiferent de scopul si utilitatea acesteia in ansamblu. Daca doriti sa oferiti spatiului respectiv un exterior echilibrat trebuie sa va ingrijiti deopotriva de achizitia unei tigle calitative, care sa imbine intr-o maniera proportionala materialele ce ii vor oferi o structura rezistenta si adaptabila.

Cateva avantaje importante pe care le propune tigla metalica:

  • Vom incepe prin a mentiona greutatea drept avantaj de reper pentru persoanele care nu sunt decise in privinta materialului pe care il vor utiliza pentru finisarea acoperisului. Spre deosebire de popularul beton sau de ceramica, tigla metalica reuseste sa expuna o greutate de maximum 5, 2 kilograme/mp. Astfel, dumneavoastra nu trebuie sa achizitionati foarte multe materiale in stare „bruta” pe care sa le supuneti ulterior unui intreg proces de prelucrare, ci doar mizati pe acele modele calitative de tigla metalica.
  • Sa nu mai vorbim despre aplicabilitatea extinsa pe care o cunoaste un astfel de material rezistent, acoperisurile din tigla metalica fiind intalnite frecvent in medul industrial, in cel public, precum si in cel privat.
  • Rezistenta este un plus practic subordonat structurii sale ce infatiseaza otelul drept metal preponderent. Nu uitati insa sa va documentati despre cantitatea de zinc care se regaseste in tigla metalica pe care doriti sa o cumparati, iar daca ea se situeaza sub limita de 250 grame atunci ar trebui sa va orientati spre alt provider.

Tigla metalica este un artificiu estetic important pentru cladirile impozante, iar mai presus decat atat ea intruneste majoritatea conditiilor ecologice si ergonomice. Propunerile brandurilor de specialitate sunt dintre cele mai variate, atat din perspectiva cromatica, dar si in privinta finisajelor pe care le puteti implementa la nivelul acoperisului. Mat, granulat sau satinat – acestea sunt cele trei optiuni interesante din punct de vedere estetic, fiecare clasa potrivindu-se pentru un anumit tipar de constructie.

About Diana Sandu